Σάββατο 12 Γενάρη 2019 - Κυριακή 13 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληρωμένη απάντηση από το ΚΚΕ στον υπουργό Παιδείας

Πληρωμένη απάντηση έδωσε την Παρασκευή το πρωί στον υπουργό Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αποδομώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει τη θέση του ΚΚΕ με αυτή της ΝΔ στο θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών.

«Μας κάνει εντύπωση που ο υπουργός της Παιδείας, αν και έξυπνος, εξυπνότατος άνθρωπος, επιμένει να "ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη"», σχολίασε καυστικά ο Γ. Δελής που ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ ζητά: «Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων, 30.000 είναι πάνω - κάτω αυτοί, ως τη στοιχειωδώς αναγκαία απόφαση για την Εκπαίδευση και ως τη μόνη πια δίκαιη για όλες και όλους αυτούς που με μια βαλίτσα στο χέρι γύριζαν από σχολείο σε σχολείο, μαζεύοντας προϋπηρεσία, όπως τους συμβούλευε τότε το κράτος. Εσείς δεν είστε που μιλάτε για τη συνέχεια του κράτους και για τη θεσμική του μνήμη; Μονιμοποιήστε τους! Ποιος σας εμποδίζει, το ΣτΕ ή το Σύνταγμα; 'Η μήπως η ίδια η πολιτική σας που ενώ βρίσκει κάθε χρόνο 4,5 δισ. για το ΝΑΤΟ - εκεί τα βρίσκετε αμέσως, δεν τους λέτε να περιμένουνε τους ΝΑΤΟικούς, παίρνοντας τα "μπράβο" από τον Τραμπ - θεωρεί ακραίο η πολιτική σας, θεωρεί αδιανόητο να έχουν όλα τα παιδιά, όλα τα σχολεία κανονικά τους δασκάλους τους», τόνισε ο Γ. Δελής.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα άλλα θέματα που ανέφερε ο υπουργός για το ΚΚΕ, ο Γ. Δελής επισήμανε:

«Κατηγόρησε ακόμα ο κ. υπουργός το ΚΚΕ ότι δε στήριξε την κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης του ΠΔ 152 του κ. Αρβανιτόπουλου. Για ποια κατάργηση, αλήθεια, μιλάτε; Γι' αυτήν που έγινε, όπως εσείς ο ίδιος είπατε τότε στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ότι έγινε για συμβολικούς λόγους και φέρατε με το νομοσχέδιο για τις δομές την "αξιολόγηση", μεταμφιεσμένη όμως ως "προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου", ως "αυτοαξιολόγηση" δηλαδή και μάλιστα με την ίδια φόρμα και με τα ίδια κριτήρια που έβαλε ο ίδιος ο κ. Αρβανιτόπουλος;

Και για ποια δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση μας κουνάτε το δάχτυλο; Γι' αυτήν που δεν εφαρμόζεται ούτε καν στους μισούς δήμους και σε κανέναν μα κανέναν από τους μεγάλους; Γι' αυτήν που θεσμοθετήσατε "στον αέρα" χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση, χωρίς σχέδιο πρόβλεψης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, χωρίς κανένα μα κανένα σχέδιο δημιουργίας κτιριακών υποδομών; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κι εκείνα τα έρμα τα 140 εκατομμύρια που υπήρχαν αρχικά στον προϋπολογισμό για την ανέγερση κτιρίων Προσχολικής Αγωγής τα διαγράψατε κι αυτά, ως αντιστάθμισμα της προσωρινής διατήρησης της "προσωπικής διαφοράς" των παλιών συνταξιούχων, με τον γνωστό εκβιασμό "διαλέξτε ποιοι θα χάσουν, οι παππούδες ή τα εγγόνια"!

Μας ρωτήσατε γιατί σιωπούμε για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από 25 σε 22; Μα γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο, κ. υπουργέ! Εκτός αν από τα τόσα και τόσα που λέτε πια και τάζετε νομίζετε ότι τα κάνετε κιόλας, κάτι σαν ένας "νομοθετικός ιδεασμός" δηλαδή! Το μόνο που υπάρχει στο άρθρο 40 είναι να επαναλαμβάνεται η αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού νηπίων, που τον πήγατε από 7 σε 14, όπως και το ανώτερο όριο των νηπίων στα 25.

Εκεί όμως που πραγματικά "το τερματίσατε" ήταν όταν μας καλέσατε να σας πούμε ένα πράγμα για το οποίο να υποχωρήσατε στους "θεσμούς". Πέρασαν 3,5 χρόνια από τον Αύγουστο του 2015, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσατε, κ. υπουργέ, ότι το δικό σας μνημόνιο, το 3ο, που το ψηφίσατε μάλιστα και όλοι μαζί, ήταν αυτό το μνημόνιο στο οποίο η Παιδεία μπήκε για πρώτη φορά σε μνημονιακό κείμενο».

Να σημειωθεί πως έπεσε στο κενό και η προσπάθεια της κυβέρνησης στην Επιτροπή να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ ότι τάχα αντιτίθεται στο δικαίωμα των απολυμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών να διορίζονται στη δημόσια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org