Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μοχλός διεργασιών η συμφωνία των Πρεσπών

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών», δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εταίρος, υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, δίνοντας συνέχεια σε σχετικές δηλώσεις στελεχών του κόμματός του μέσα στη βδομάδα, στη γνωστή γραμμή που εστιάζει στο ονοματολογικό για να κρύψει τη συμφωνία (και) των ΑΝΕΛ με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς τους οποίους υπηρετεί η συμφωνία και οι οποίοι τροφοδοτούν και τους αλυτρωτισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 24/7», έλεγε ότι «πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά της ΠΓΔΜ». «Καταλαβαίνω», συνέχισε, «ότι ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλλει ως προς τις ερμηνείες». Πρόσθεσε ότι «όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών από τη μεριά των γειτόνων μας θα γίνουν».

Παράλληλα, και ενώ μέσα στη βδομάδα ήταν έντονες οι διαρροές περί πιέσεων από την πλευρά της ΝΔ στο Ποτάμι για να αλλάξει τη θέση του για τη συμφωνία και να την καταψηφίσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε στο Ποτάμι να μην λειτουργήσει κοντόφθαλμα και με όρους «βραχυπρόθεσμων πολιτικών σχεδιασμών» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις» θα αντιληφθούν την «αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η ευκαιρία», καθώς και ότι η συμφωνία θα κυρωθεί όταν έρθει στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασιών συνέχεια με μοχλό τις Πρέσπες(9/1/2019)
Διεργασίες και «διευκρινίσεις» για τη συμφωνία των Πρεσπών(11/12/2018)
Αποχώρησε το VMRO-DPMNE από τη συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές(18/10/2018)
Προσήλωση στην «ανάγκη διαφύλαξης» των ευρωατλαντικών σχεδίων(2/10/2018)
Επιβεβλημένη(27/9/2018)
Σταθερή προτεραιότητα τα Δυτικά Βαλκάνια(6/7/2018)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org