Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Το Σάββατο 8/12 η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία

Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Ο Θάνος Μικρούτσικος το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 18.00 (ώρα προσέλευσης 17.30) στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό θα μας ταξιδέψει στην ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Τη συναυλία θα παρακολουθήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ποίηση του Νίκου Καββαδία θα ζωντανέψει στη σκηνή μέσα από τη συγκλονιστική μελοποίηση του Θ. Μικρούτσικου, που μας βοήθησε να ανακαλύψουμε τη βαθύτερη ουσία της ποίησης του Καββαδία. Σημειώνει ανάμεσα στα άλλα ο συνθέτης στο σημείωμά του στο πρόγραμμα που θα διακινείται στη συναυλία: «Η θάλασσα, το πλοίο, το ταξίδι, τα λιμάνια είναι το πεδίο που χρησιμοποιεί ο Καββαδίας για να πει άλλα πράγματα πολύ σημαντικά και διαχρονικά. Λέει στη Βάρδια (1954) την περίφημη φράση "Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται" και δεν εννοεί μόνο τη φυγή από τη βάρβαρη πραγματικότητα, αλλά αναφέρεται κυρίως στην ανάγκη να ονειρευτούμε για να πάμε σε μια άλλη κοινωνία, στην οποία ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί».

Επί σκηνής θα βρεθούν εξαίρετοι μουσικοί και ερμηνευτές. Θ. Μικρούτσικος, Θοδωρής Οικονόμου, Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης στην ερμηνεία.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Λογοτεχνικός περίπατος


Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί ο λογοτεχνικός περίπατος, με αφετηρία το καφενείο «Νέον», στην Ομόνοια, στις 10.30. Ο συγκεκριμένος περίπατος θα επαναληφθεί και μετά το Συνέδριο (δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: synedrio.logotexnias.KKE@gmail.com).

Σημείο συνάντησης είναι το καφενείο «Νέον» (σήμερα «Βενέτης»). Στην Ομόνοια λειτούργησαν κάποια από τα παλιότερα καφενεία της Αθήνας, που αποτέλεσαν και στέκια λογοτεχνών, όπως το «Μπάγκειον», που το υπόγειό του είχε γίνει στέκι ποιητών του Μεσοπολέμου. Συνέχεια έχει το «Πατάρι του Λουμίδη» στη Σταδίου, η οδός Ασκληπιού, όπου ήταν η έδρα του περιοδικού «Μαύρος γάτος». Μετά από μια στάση στην οδό Βουκουρεστίου, στο καφέ «Brazil», θα ανηφορίσουμε στο καφενεδάκι της Δεξαμενής, σημείο συνάντησης σημαντικών λογοτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ