Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα για συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Μαχητική απάντηση τη μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών

Κάλεσμα προς τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνοντας μαζικά συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε ανακοίνωσή του για την προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του, όπου αποτιμήθηκε και η απεργιακή μάχη που δόθηκε στις 28 Νοέμβρη, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Την Τρίτη 4 Δεκέμβρη, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η απεργία στις 28 Νοέμβρη, με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε μαχητική και αναγκαία απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία - εργατοπατέρες. Παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "τέλους των μνημονίων", χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν και συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σημαντικό στοιχείο είναι η αυξημένη συμμετοχή στην απεργία σε κλάδους και χώρους όπου οι ταξικές δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, ειδικά στους χώρους όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, οι νέοι εργαζόμενοι που είναι στην πλειοψηφία τους ασυνδικάλιστοι. Το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό να προχωρήσει η συζήτηση στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσουν η ενημέρωση και η οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να δώσουμε μαχητική απάντηση με μαζικά συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.

Να δυναμώσουν ο αγώνας και οι πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Στηρίζουμε τη σημαντική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για συλλαλητήριο και κινητοποιήσεις στις 10 Δεκέμβρη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της Υγείας και το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήρια για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος(2023-12-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό(2018-12-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός(2018-12-07 00:00:00.0)
Μεθαύριο Πέμπτη η σύσκεψη του ΠΑΜΕ(2008-11-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα συντονισμού με όλους τους εργαζόμενους(2000-12-02 00:00:00.0)
Πολύμορφη αγωνιστική κλιμάκωση(1996-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ