Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Καταγγέλλει το χαράτσωμα λογιστών - φοροτεχνών

Την απόφαση της πλειοψηφίας στη Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) να αυξήσει κατά 66% το χαράτσι που έχουν φορτώσει στους λογιστές - φοροτέχνες, γενικότερα στους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).

Η αύξηση αφορά την εισφορά «για την ετήσια "αναγκαία εκπαίδευση" των λογιστών - φοροτεχνών (υποχρεωτική για να ανανεωθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος)».

Η ΠΟΛ σημειώνει ότι το ΟΕΕ στο όνομα των οικονομικών προβλημάτων επιλέγει «το επιπλέον χαράτσωμα των συναδέλφων, βάζοντας έτσι επιπλέον εμπόδια στην άσκηση επαγγέλματος, είτε πρόκειται για μισθωτούς είτε για αυτοαπασχολούμενους. Προφανώς οι άνεργοι για την πλειοψηφία της ΚΔ δεν έχουν κανένα δικαίωμα (...) τα προηγούμενα χρόνια με ζήλο μιλούσαν για ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του ΟΕΕ και με πάθος προωθούσαν τις πολιτικές των κυβερνήσεων, που σαν αποτέλεσμα είχαν και την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΟΕΕ.

(...) Να μην επιτρέψουμε να περάσει η απόφαση σφαγής μας (...) Γνωρίζουμε το ρόλο που παίζει το ΟΕΕ ως συνεργάτης της εκάστοτε κυβέρνησης και έχουμε επίγνωση των αντεργατικών προτάσεών του τόσα χρόνια. Απαιτούμε: Να καταργηθούν άμεσα το χαράτσι της αναγκαίας εκπαίδευσης και η αύξησή του. Κατάργηση των αδειών στο επάγγελμα του λογιστή (ν. 2515/97, ΠΔ 340/98, άρθρο 17 του ν. 3470/2006). Να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ανανέωσης των αδειών. Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Να αποδεσμευτεί η υποβολή δηλώσεων από την ταμειακή τακτοποίησή του στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) για όσους συναδέλφους έχουν άδεια φοροτέχνη - λογιστή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ