Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GEFRA - Γ.Ν. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ»
Να διασφαλιστούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και αγρότες

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, για τους 400 εργαζόμενους στην επιχείρηση «GEFRA - Γ.Ν. Φραγκίστας», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα όσον αφορά τις θέσεις εργασίας τους.

Η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη συσκευασία και εξαγωγή φρούτων κυρίως στην Αργολίδα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, έχει προχωρήσει σε παύση λειτουργίας επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους για τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη, ενώ τους οφείλει επίσης το επίδομα αδείας. Αντίστοιχα «στον αέρα», με χρωστούμενα χρήματα από την πώληση των προϊόντων τους, βρίσκονται και περίπου 2.000 αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών.

Στη συνάντηση ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε νέα συνάντηση με την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Αργολίδας στις 14 Δεκέμβρη. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επιφυλάχθηκε να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία το αίτημα για έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας διεκδικούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Μέτρα στήριξης των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ