Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Κάλεσμα σε Ομοσπονδίες και Συλλόγους για την πανελλαδική σύσκεψη

Την οργάνωση και τον συντονισμό μαζικών αγωνιστικών δράσεων το επόμενο διάστημα θα συζητήσει η πανελλαδική σύσκεψη (φωτ. από πρόσφατο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λέσβο)
Την οργάνωση και τον συντονισμό μαζικών αγωνιστικών δράσεων το επόμενο διάστημα θα συζητήσει η πανελλαδική σύσκεψη (φωτ. από πρόσφατο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λέσβο)
Kάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια Λάρισας, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνει:

«Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των ενισχύσεων, είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση.

Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημά μας, που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας.

Να συζητήσουμε για την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ χωρίς αντίκρισμα στις εξευτελιστικές συντάξεις των 320 ευρώ, στην ποιότητα της Υγείας και Πρόνοιας, την εγκατάλειψη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για τον ΕΛΓΑ, με ελάχιστες ή καθόλου αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, για τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν συνεχώς.

Για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας που φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να κερδοσκοπούν βιομηχανίες και έμποροι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας με το δυνάμωμα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, ώστε να αποτελέσουν πραγματικά εργαλεία συσπείρωσης και κινητοποίησης των αγροτών. Να συγκροτήσουμε νέους Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η δράση μας.

Να συντονίσουμε πανελλαδικά τη δράση και τους αγώνες μας με μαζική, δυναμική συμμετοχή το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Σε όσους λένε ότι ο αγώνας μας δεν έχει αποτέλεσμα, στους θιασώτες της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, απαντάμε πως ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, μαζικών κινητοποιήσεων. Καμία κυβέρνηση και ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα χωρίς αγώνα. Πάλι με τους αγώνες θα έχουμε νέες κατακτήσεις και θα ανακόψουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στην τσέπη μας, θα ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν στα σκαριά.

Να βρεθούμε και να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, με τους οποίους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στους αγώνες μας.

Να διεκδικήσουμε άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από τα περυσινά μπλόκα, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Να επικαιροποιήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.

Σε αυτήν τη σύσκεψη θέση έχει ο κάθε συνάδελφος που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της παραγωγής του, που μοχθεί αλλά δεν πληρώνεται τον ιδρώτα του, που έχει τη διάθεση να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και πιστεύει στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος και των αγώνων του. Να συμβάλει με τις προτάσεις του και τους προβληματισμούς του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org