Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Μεγάλη συμμετοχή στη στάση εργασίας του ΣΕΤΗΠ

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη δίωξη συναδέλφου τους και στις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην αποθήκη της Πάρνηθας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην αποθήκη της Πάρνηθας
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις αποθήκες του ΟΤΕ, στην Πάρνηθα, στη χτεσινή τετράωρη στάση εργασίας που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) ενάντια σε συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, «ενοικιαζόμενος» εργαζόμενος «δέχτηκε προσωπική επίθεση από στέλεχος της εταιρείας, που τον απείλησε μέχρι και με μήνυση, γιατί μοίραζε ανακοίνωση της ΕΣΚ - ΟΤΕ που κατάγγελλε όσα συμβαίνουν στο χώρο εργασίας. Την επόμενη μέρα, το ίδιο στέλεχος, του ανακοίνωσε ότι στο τέλος του χρόνου θα απολυθεί»!

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΕΣΚ ΟΤΕ αναφερόταν σε εργατικό «ατύχημα» που συνέβη στις 27 Νοέμβρη, όταν «συνάδελφος μετά από κρίση πανικού υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο την ώρα της δουλειάς». Αναδείκνυε επίσης ως βασικές αιτίες των «ατυχημάτων» ειδικά για την Πάρνηθα (την κύρια κεντρική αποθήκη διανομής και συσκευασίας) «τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας αναφορικά με τις εγκαταστάσεις που πάνε χέρι χέρι με την υποστελέχωση και την εντατικοποίηση της εργασίας».

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε Ομοσπονδία και ΠΕΤ ΟΤΕ αρνήθηκαν να αντιδράσουν στη δίωξη και στις εργασιακές συνθήκες.

Χτες, μετά τη στάση εργασίας, το ΣΕΤΗΠ προχώρησε σε παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΤΕ και σήμερα θα κάνει νέα παρέμβαση στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.

Το ΣΕΤΗΠ απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη, επαναφορά του ωραρίου όπως αυτό ίσχυε πριν από την 1/9/2018, να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, κάλυψη όλων των κενών με νέες προσλήψεις καθώς και όλων των «ενοικιαζόμενων» με συμβάσεις ΟΤΕ, επικαιροποιημένη καταγραφή του επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών, λήψη μέτρων που αφορούν στην υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στις αποθήκες και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους έχουν έργο αποθηκάριου.

Στην «Wind»

Τον αγώνα τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στην «Wind» ενάντια στην «εθελοντική ανεργία», με αφορμή το νέο πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων που ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στα τμήματα της εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας στην Αθήνα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε το ΠΑΣΕ «Wind» την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη, αποφασίστηκαν νέα συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκέμβρη, στο κτίριο της Λ. Αθηνών και συνέχιση της αποχής στις εμπλεκόμενες με το πρόγραμμα «εθελούσιων» απολύσεων διευθύνσεις. Απαιτούν γραπτή δέσμευση της διοίκησης της «Wind» για τα παρακάτω:

  • Οτι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου από τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις.
  • Οτι δεν θα υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
  • Οτι δεν θα γίνει καμία αποκοπή έργου των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και μεταβίβασή του σε εργολάβο.
  • Οτι δεν θα προχωρήσει η μετακίνηση των τμημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ