Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας, και τον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος του Εργατικού Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πρώτο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΟΛΜΕ για συνάντηση με αντιπροσωπεία, σε επίπεδο αρχηγού κόμματος.

Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, τα πολύ χαμηλά ποσά των δαπανών, που δίνονται από την κυβέρνηση για την Παιδεία, η ανάγκη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, οι μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών καθ' όλη τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, κ.ά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε τα αιτήματα πάλης που καταθέτει σήμερα στο κίνημα το ΚΚΕ, για την άμεση στήριξη των σχολείων, για άμεσους μόνιμους διορισμούς δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που είναι αναγκαίοι σήμερα, για γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας. Δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει μέσα στο κίνημα, αλλά και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τα προβλήματα της Εκπαίδευσης.

Τέλος, αναπτύχθηκε προβληματισμός για την προσπάθεια παρέμβασης φασιστικών ομάδων και αντιλήψεων στα σχολεία. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, που στηρίζουν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, ενώ ανέδειξε την ανάγκη το κίνημα να αντιταχθεί στη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, συνολικότερα να πει «Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια», «Εξω οι φασίστες απ' τα σχολεία». Σε αυτήν την υπόθεση είναι καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, που μπορούν να διαμορφώσουν συνειδήσεις, να βοηθήσουν τη νεολαία να βλέπει τα αίτια των εξελίξεων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org