Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο η συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στον Περισσό

Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκέμβρη, με θέμα «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τον Μεσοπόλεμο».

Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 18.00 (ώρα προσέλευσης 17.30), στον Περισσό ο αγαπημένος μας μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη του δουλειά πάνω στον ποιητή Νίκο Καββαδία.

Τη συναυλία θα παρακολουθήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον Θάνο Μικρούτσικο και τη μελοποίησή του χρωστάμε την αγάπη μας για τον Νίκο Καββαδία, τη βαθύτερη κατανόηση της ποίησής του. Ο πρώτος του δίσκος πάνω στον Καββαδία, ο «Σταυρός του Νότου», κυκλοφόρησε το 1979 και σε αυτόν είχαν τραγουδήσει οι Γιάννης Κούτρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Αιμιλία Σαρρή. Οι «Γραμμές των Οριζόντων» κυκλοφόρησαν το 1991 και τα τραγούδια είχαν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Θάνος Μικρούτσικος.

Στη συγκεκριμένη συναυλία που θα δώσει ο συνθέτης στον Περισσό, επί σκηνής θα βρεθούν εξαίρετοι μουσικοί και ερμηνευτές. Θ. Μικρούτσικος, Θοδωρής Οικονόμου, Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης στην ερμηνεία.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Λογοτεχνικός περίπατος την Κυριακή 9/12

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί ο λογοτεχνικός περίπατος, με αφετηρία το καφενείο «Νέον», στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. Ο συγκεκριμένος περίπατος θα επαναληφθεί και μετά το Συνέδριο (δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: synedrio.logotexnias.KKE@gmail.com).


Eurokinissi

Σημείο συνάντησης είναι το καφενείο «Νέον» (σήμερα «Βενέτης»). Στην Ομόνοια λειτούργησαν κάποια από τα παλιότερα καφενεία της Αθήνας, που αποτέλεσαν και στέκια λογοτεχνών, όπως το «Μπάγκειον», που το υπόγειό του είχε γίνει στέκι ποιητών του Μεσοπολέμου. Συνέχεια έχει το «Πατάρι του Λουμίδη» στη Σταδίου, η οδός Ασκληπιού, όπου ήταν η έδρα του περιοδικού «Μαύρος γάτος». Μετά από μια στάση στην οδό Βουκουρεστίου, στο καφέ «Brazil», θα ανηφορίσουμε στο καφενεδάκι της Δεξαμενής, σημείο συνάντησης σημαντικών λογοτεχνών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org