Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγγέλλει τη φασιστική βεβήλωση μνημείου του ΕΛΑΣ

Σήμερα η αποκατάσταση της τιμητικής πλακέτας από τους αντιστασιακούς

Τη βεβήλωση, από φασιστοειδή, τιμητικής πλακέτας των ΕΛΑΣιτών μαχητών - απελευθερωτών της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Επιτροπή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., οργανωμένα οι αντιστασιακοί θα αποκαταστήσουν το μνημείο, που βρίσκεται κοντά στον πεζόδρομο της παραλίας Θεσσαλονίκης, κοντά στο Βασιλικό Θέατρο.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών βρόμισαν με την παρουσία τους και τις ενέργειές τους το μνημείο και την πόλη. Σαν γνήσιοι ναζί, δεν μπορούν να ανεχθούν την παρουσία του μνημείου που θυμίζει στους Θεσσαλονικείς την ήττα των κατακτητών και των συνεργατών τους. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν τους νοσταλγούς του φασισμού, που είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Επισημαίνουν ότι τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας αντέχουν στο χρόνο και θα φωτίζουν τους αγώνες μας. Οι μαχητές του λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ, που απελευθέρωσαν με το αίμα τους τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, θα βρίσκονται αιώνια στη μνήμη του λαού, θα έχουν πάντα το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, θα τους απονέμεται τιμή και δόξα για πάντα.

Καλούν τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να απομονώσουν με πράξεις τα φασιστοειδή και τις ποικιλώνυμες βρωμερές οργανώσεις τους, να δυναμώσουν τους αγώνες ενάντια στο φασισμό, ενάντια και στις αιτίες που τον θρέφουν, ενάντια στον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ