Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κλιμακώνουν την πάλη με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15/12

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δράσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την προετοιμασία και επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, και για την πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ώρα που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για την «προσωπική διαφορά» επιχειρεί να συσκοτίσει την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, διατηρώντας σε πλήρη ισχύ όλες τις προηγούμενες περικοπές, τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου και τις καταστροφικές συνέπειές του σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ ξεκαθαρίζουν πως οι συνταξιούχοι διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών τους, αυξήσεις στις συντάξεις.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν:

Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα. Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας. Αμεση απόδοση των Δώρων. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org