Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Προκλητική αντικομμουνιστική εκδήλωση

Απέρριψε πρόσκληση η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Ως απαράδεκτη και προσβλητική επέστρεψε η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ την πρόσκληση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την τιμητική εκδήλωση με θέμα «Οι Ελληνες στο Σοβιετικό Μεσοπόλεμο 1917-1937» που διοργανώνει αύριο 27 Οκτώβρη το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και τους Ποντιακούς Συλλόγους Περιφέρειας Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Οπως εξηγεί στην επιστολή της προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης, «η πρόσκληση αυτή καθίσταται πρόκληση, αν πάρουμε υπόψη και μόνο τον τίτλο της ομιλίας του Βλάση Αγτζίδη («Από τη γενοκτονία και το σταλινισμό στις σύγχρονες προκλήσεις του μετασοβιετικού κόσμου)».

«Λυπούμαστε ειλικρινά για τη συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του συγκεκριμένου τμήματος (Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών) σε τέτοιου είδους αντικομμουνιστικές και αντισοβιετικές εκδηλώσεις», τονίζεται στην επιστολή. Και σημειώνεται: «Εκδηλώσεις που σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με τη ζωή και τα επιτεύγματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ποντίων της Σοβιετικής Ενωσης. Που μαζί με όλο το σοβιετικό λαό πάλεψαν για την εδραίωση του Σοσιαλισμού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εσωτερική αντεπανάσταση, ενάντια στους χιτλεροφασίστες εισβολείς στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, τη στιγμή που ορισμένοι (ελάχιστοι) τους υποδέχονταν ως "απελευθερωτές".

Εκδηλώσεις, επίσης, που δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους επαναπατρισθέντες Ελληνοποντίους που ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στη χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, την κύρια ευθύνη για τέτοιου είδους εκδηλώσεις φέρνει η κυβέρνηση που επιχορηγεί διάφορους επιτήδειους πλανόδιους αντικομμουνιστές, παραχαράκτες της σοβιετικής ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ