Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στον Τηλέμαχο Γαβριηλίδη

Μέσα σε κλίμα οδύνης, φίλοι, σύντροφοι, συγγενείς και πάρα πολύς κόσμος συνόδευσαν χτες το μεσημέρι τον Τηλέμαχο Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία στον Τέρπυλο Κιλκίς. Στον επικήδειο που εκφώνησε εκ μέρους του Κόμματος ο Κώστας Βουλγαρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

«Αγαπητέ μας σύντροφε Τηλέμαχε, μας πόνεσε αφάνταστα ο ξαφνικός και απροσδόκητος θάνατός σου. Το ΚΚΕ δε χάνει απλά ένα ακόμα διαλεχτό σύντροφο, μαχητή της εργατικής τάξης, των αντιδικτατορικών, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, χάνει ένα ακόμα γερό στήριγμά του, που δύσκολα αναπληρώνεται.

Ο σύντροφος Τηλέμαχος ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς και στάσης κομματικής και προσωπικής ζωής για τον καθένα μας.

Αγωνιζόταν με πάθος για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος και θρησκείας.

Πάλευε ακούραστα μαζί με Γερμανούς και αλλοδαπούς αντιφασίστες ενάντια στο νεοναζισμό, στο ρατσισμό, για την ειρήνη.

Η αγωνιστική του δράση και διαδρομή (τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες χωρίς διακοπή), όσο κι αν εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος του συνόλου των αρετών του.

Μέσα στην κομματική δουλιά και στην καθημερινή πρακτική, ως μέλος της ΚΕ, ως γραμματέας της ΚΟ Γερμανίας και ως μαζικό στέλεχος στις Ελληνικές Κοινότητες κ.α., αποκαλύπτει πιο καθαρά και ολοκληρωμένα τις αρετές, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του χαρακτήρα του.

Στα χρόνια της ιδεολογικής διαπάλης με την αντικομματική ομάδα, που αποχώρησε από το ΚΚΕ, ο σύντροφος Τηλέμαχος, νέος κομμουνιστής, στάθηκε ακλόνητος με τις κομματικές αρχές και την κοσμοθεωρία του μαρξισμού-λενινισμού, δίνοντας μάχες με τους οπορτουνιστές.

Δούλεψε ακούραστα για την ενότητα και την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ και του αντιδικτατορικού κινήματος.

Πάντα απλός, σεμνός και αφοσιωμένος στη μεγάλη υπόθεση του λαού και στους σκοπούς του κόμματός μας, έδωσε ό,τι του ζήτησε το κόμμα του.

Ως μέλος της ΚΕ και στέλεχος του Κόμματος, χρεώθηκε κομματική δουλιά για όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ανέλαβε επικεφαλής στην εκλογική μάχη, το 1996, με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο Ν. Κιλκίς.

Χρεώθηκε την ευθύνη της Κομματικής Ομάδας στα συνέδρια του ΑΕ, κ.ά.

Το ήθος και η ανιδιοτέλεια ήταν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, κόντρα σε κάθε λογής συμβιβαστές και αριβίστες που πέρασαν και έφυγαν από τις γραμμές του κόμματός μας.

Ελεγε πάντα θαρραλέα, καθαρά και σταθερά τη γνώμη του μέσα στα όργανα του Κόμματος, κριτικάριζε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια όποιον έκρινε ότι έκανε λάθος.

Είχε όμως την αρετή και την ντομπροσύνη να κάνει αυτοκριτική και να δέχεται με σεβασμό και τόλμη την κριτική, να αναγνωρίζει το λάθος του, χωρίς υπεκφυγές και μικροαστικές ευθιξίες.

Το ήθος του συντρόφου Τηλέμαχου, η πλούσια δράση του, η ακλόνητη πίστη του στο Κόμμα, η σταθερή αφοσίωση στην υπόθεση του λαού, να ζήσει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε μια κοινωνία που θα έχει γραμμένο στο λάβαρό της "Ο ένας για όλους και όλοι για έναν".

Στην οικογένειά σου και στη συντρόφισσά σου, την Ελλη, που στάθηκε δίπλα σου παλικαρίσια, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αιωνία σου η μνήμη, σύντροφε Τηλέμαχε».

Κατατέθηκαν δεκάδες στεφάνια, ενώ παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Σήφη Κωτσαντή, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τον Γιώργο Νταφούλη, γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ, τον Χρήστο Κόφφα, γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ, τον Φίλιππα Γεωργουδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμη παρέστησαν όλα τα μέλη της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της, ο νομάρχης Κιλκίς, Θ. Παραστατίδης, πλήθος άλλων εκπροσώπων φορέων του νομού καθώς και όλοι οι συγχωριανοί του αγαπητού σε όλους Τηλέμαχου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ