Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Το αληθινό, το ψεύτικο, το σκόπιμο...

Ο πόλεμος ανακατεύει το αληθινό και το ψεύτικο και φτιάχνει το σκόπιμο. Εκείνο, δηλαδή, που ίσως έχει λίγη δόση αληθινού για να μπορεί να καταπίνεται πιο εύκολα η μεγάλη δόση του ψεύτικου και να υπηρετείται τελικά ένας σκοπός άσχετος, τόσο με το αληθινό, όσο και με το ψεύτικο.

Αληθινό, για παράδειγμα, είναι το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι, απ' όταν ξεκίνησαν το βομβαρδισμό του Αφγανιστάν, καθημερινά σχεδόν σκοτώνουν αθώους αμάχους. Ψεύτικο είναι πως τους σκοτώνουν «κατά λάθος», αφού όσο άσχετος και να είναι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει σε τέτοιο καθημερινό «λάθος», την ώρα που οι ίδιοι μιλούν για τέτοια ακρίβεια στις συσκευές τους, που είχαν τον Ομάρ στο στόχαστρο και ...περίμεναν εντολές για να πατήσουν τη σκανδάλη. Το σκοπό αυτών των «κατά λάθος» - εξεπίτηδες, μας τον δίδαξαν οι ίδιοι σε προηγούμενες «ανθρωπιστικές» μαζικές δολοφονίες. Να κάμψουν το ηθικό του πληθυσμού και να καταφέρουν με το λιγότερο κόστος να επιβάλουν τους όρους τους.

Η υπόθεση του άνθρακα, έτσι όπως ολοφάνερα πλέον ζυμώνεται από τους Αμερικάνους επισήμους περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία των δόσεων του αληθινού με το ψεύτικο. Το αληθινό είναι πως υπάρχει αυτή η ασθένεια (γνωστή στην Ελλάδα και σαν «καρβουνιά»). Τα ψεύτικα είναι τόσα πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα, που αμέσως υποπτεύεσαι και συγκρουόμενες σκοπιμότητες, αν δεν ισχύει το «μ' ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια...».

Το σίγουρο από την αρχή είναι πως επιδιώκουν να δημιουργήσουν παγκόσμια «ψυχολογική ομάδα» σε πανικό, έτσι που, χωρίς τις μάντρες της συνείδησης, να μπορέσουν να την κάνουν ανεκτικότερη - προθυμότερη να δεχτεί τα λογής σχέδιά τους. Από τους «τρομονόμους» σε όλες τις εκδοχές τους, έως τις μελλοντικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες. Γι' αυτό και καθημερινά η έμφαση σ' αυτά που διοχετεύονται ποικίλλει: Από τον «εσωτερικό εχθρό» έως τις λεγόμενες «ύποπτες χώρες».

Μέσα σε μια μέρα, προχτές μόνο, η αμερικάνικη «άμαχη» κοινή γνώμη βομβαρδίστηκε με γερές δόσεις υλικών που πολλαπλασιάζουν τον πανικό. Ο Μπους, στα καλά καθούμενα και χωρίς κανένας να τον ρωτήσει, βγήκε και δήλωσε «πως δεν έχει άνθρακα». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ειδοποίησε για τους «κινδύνους» τους Αμερικάνους όπου Γης. Ο Τσένεϊ πρόβλεψε κι άλλο χτύπημα στο εσωτερικό της χώρας. Το FBI επίσης για πολλοστή φορά προειδοποίησε για τρομοκρατικό χτύπημα... Λίγες μέρες πριν, άφηναν να «πέφτουν κάτω», ονόματα χωρών, όπως το Ιράκ, η Σομαλία, μια εκδοχή που δεν τη «μάζεψαν» εντελώς, αλλά την έχουν αφήσει προσωρινά ίσως μέχρι να προωθήσουν άλλα προβλήματα στο εσωτερικό τους μέτωπο.

Επειδή ο ιμπεριαλισμός είναι αδίστακτος, μας έχει ο ίδιος διδάξει πως είναι ικανός ακόμα και να κατασκευάζει μέρος του «αληθινού». Αρα, μη βιαστούν κάποιοι να μας διορθώσουν ότι υπάρχουν ήδη και τρεις αληθινοί νεκροί από τον άνθρακα στις ΗΠΑ. Τα γεγονότα των ημερών είναι γνωστά, όπως γνωστή είναι και η ιστορία του τελευταίου αιώνα...


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ