Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φρενήρης αντικομμουνισμός

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν είναι η πρώτη φορά που την «Αυγή», με πρόσχημα το δήθεν ενδιαφέρον της για την τύχη των αρρώστων στα ψυχιατρεία, την πιάνει αντι-ΚΚΕ παράκρουση.

Ετσι όταν αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης από την Εθνική Επιτροπή Ψυχικής Υγείας - η οποία οργάνωσε κάποιες φιέστες - τη χαρακτήρισε ως βολή του ΚΚΕ κατά της αποασυλοποίησης, επειδή φοβάται μην εκλείψουν άσυλα που είναι «οι στοιχειώδεις υλικές προϋποθέσεις, για το νέο θρίαμβο του υπαρκτού σοσιαλισμού». (Βλέπε «Αυγή» 4 και 5 Απρίλη 2001).

Χτες είχε την τιμητική του ο «Ριζοσπάστης». Ο Β.Β. με σχόλιό του κατηγορεί το «Ρ» ότι «προτιμά τα άσυλα»(!) επειδή δημοσίευσε τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας που προαγγέλλουν το κλείσιμο πέντε ψυχιατρείων και τονίζοντας ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν ψυχικά άρρωστους στο δρόμο, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες δομές. Να συμβεί δηλαδή ότι συνέβη στην Αμερική επί Ρήγκαν.

Ε, λοιπόν, αυτό ο Β.Β. το χαρακτηρίζει ως προτίμηση του «Ρ» στη «βάρβαρη πραγματικότητα των ψυχιατρείων και αγνοεί ότι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση έρχεται επιτέλους στη χώρα μας με καθυστέρηση...».

Οταν, λοιπόν, κάποιος αποφασίζει να γίνει δεκανίκι της κυβερνητικής πολιτικής, τότε χάνεται η αίσθηση της πραγματικότητας. Και όταν αυτό αναμειγνύεται με αντικομμουνισμό, τότε η γελοιοποίηση διά του αυτοεμπτυσμού αναγορεύεται σε πολιτική κριτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ