Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικροτούν το νέο κυβερνητικό σχήμα

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του, δηλώνει «πρόθυμος να συνεργαστεί με τους νέους υπουργούς για την επίτευξη των κοινών στόχων». Στην κορυφή των ιεραρχημένων «κοινών στόχων» κυβέρνησης - βιομηχάνων βρίσκεται το θέμα της στενότερης συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με την πολιτεία «στο πλαίσιο της υλοποίησης του Γ` ΚΠΣ». Το ενδιαφέρον αυτό του ιδιωτικού τομέα πηγάζει από το φόβο να χαθούν οι πόροι του εν λόγω πακέτου από τη μέχρι σήμερα καθυστέρηση στην απορρόφηση κονδυλίων, γιατί κατά τους βιομήχανους «η δημόσια διοίκηση επέδειξε σε αρκετές περιπτώσεις αδυναμίες, τόσο για το σχεδιασμό όσο και την υλοποίησή του».

Οι βιομήχανοι βέβαια είναι γνωστό ότι προσδοκούν να ωφεληθούν οι ίδιοι από τα κονδύλια του Γ` ΚΠΣ και ανάγουν το φαγοπότι των τεράστιων ποσών του Πλαισίου Στήριξης σε «κοινό στόχο».

Αλλος μεγάλος κοινός στόχος είναι το ξεπέρασμα «των... συντεχνιακών συμφερόντων που δημιουργούν αγκυλώσεις και οι απαραίτητες τομές και διαρθρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής...».

Μάλιστα, ο ΣΒΒΕ καθορίζει ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και ευέλικτης αγοράς εργασίας, η ορθή απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, η υλοποίηση μιας «δίκαιης και κατάλληλης» Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης, ο εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Συστήματος και η άμεση προώθηση της Ανασυγκρότησης της ΝΑ Ευρώπης.

Είναι γνωστό, βέβαια, ότι τα θέματα αυτά αποτελούν ήδη προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό που οι βιομήχανοι προσπαθούν προφανώς να πετύχουν με τις παραινέσεις τους προς την κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Δε θα ήταν, άλλωστε, βιομήχανοι αν δεν ενεργούσαν μ' αυτόν τον τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ