Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7725

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η κυβέρνηση ευθύνεται για την έλλειψη νερού

Με αποφάσεις και μέτρα, για τον τρόπο διάθεσης του λιγοστού νερού στο θεσσαλικό κάμπο, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Συνεχίστηκε και χτες η κατάληψη στον Υ/Σ Ταυρωπού της ΔΕΗ, ενώ το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη εκπροσώπων των τοπικών φορέων της Καρδίτσας


ΣΕΛ.  21
ΣΑΜΟΣ
Οδοιπορικό στην καμμένη γή

Τεράστιες οι καταστροφές στη Σάμο. Πάνω απο το 50% της δασικής έκτασης και περίπου το 35% της αγροτικής γής του νησιού έπληξε η προσφατη, καταστροφική πυρκαγιά. Συνολικά 146.000 στρέμματα έμειναν αποκαίδια. Αύριο περιοδεύει στο νησί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Σε ρόλο ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Τα αντεργατικά μέτρα συναντούν ισχυρές αντιδράσεις. Αυτό είναι ένα δυνατό όπλο. Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί αγωνιστικά να παρεμποδίσει την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Ακόμη και τώρα υπάρχουν περιθώρια για την ανάπτυξη μαζικής αγωνιστικής αντίστασης. Επιβάλλεται, όμως, οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μια ουσιαστική και διεξοδική συνέντευξή του στο «Ρ», σχετικά με τα πρόσφατα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και τη στάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχαν έγκαιρα προετοιμάσει, ενημερώσει και οργανώσει κατάλληλα τους εργαζόμενους, σήμερα θα υπήρχαν άλλες δυνατότητες, σημειώνει ο Κ. Παρασκευάς και συμπληρώνει: Ακόμη και σήμερα, ενώ εμφανίζονται να απορρίπτουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αρνούνται την οργάνωση του αγώνα και αναζητούν προσχήματα για τη συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο», στη βάση προτάσεων που δεν ξεφεύγουν από τα πλαίσια της λογικής της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τη γενικότερη τακτική αυτών των ηγεσιών κρατιέται το κίνημα σε αδράνεια και δίνεται χρόνος στην κυβέρνηση να βγει από τη δύσκολη θέση και να αντεπιτεθεί.

Κι ενώ, η κυβέρνηση, με τους πολύμορφους μηχανισμούς της, αλλά και με την απλόχερη βοήθεια των ηγεσιών της ΝΔ και του ΣΥΝ, επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να αποπροσανατολίσει τις συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα έχει σήμερα, παρά τις φραστικές κορόνες «αντίστασης» και «καταδίκης» των κυβερνητικών μέτρων, την πρώτη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


ΣΕΛ.  10   -   13

Μπαράζ αγωνιστικών αντιδράσεων
Σήμερα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα.

Λάρισα: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σέρρες: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα ΔΕΠΚΑ

Κατερίνη: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στο ΕΚ της πόλης

Αύριο

Αθήνα: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Πειραιάς: Συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Βόλος: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στη Νομαρχία Μαγνησίας

Τρίκαλα: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης

Αγρίνιο: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ., στο ΕΚ Αγρινίου.

Πάτρα: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Χανιά: Πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς

Αίγιο: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο ΕΚ Αιγίου.

Κόρινθος: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο ΕΚ Κορίνθου

Αργοστόλι: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στο ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Καλαμάτα: Συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία 23 Μάρτη.

Τρίπολη: Πικετοφορία στις 6 το απόγευμα, στο ΕΚ Αρκαδίας



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
«Φαρμάκι» το νέο πακέτο τιμών για τους αγρότες

Το δωδέκατο «φαρμακερό» πακέτο αγροτικών τιμών, της εμπορικής περιόδου 2000 - 2001, αποφάσισε χτες το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, επιβάλλοντας δραστικές μειώσεις τιμών για σιτηρά, βόειο κρέας και ελαιούχους σπόρους, ενώ συνεχίζεται το γενικό «πάγωμα» των τιμών για το σύνολο των υπολοίπων προϊόντων


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ