Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11321

ΕΡΓΑΤΕΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Ανέτρεψαν τους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, συνεχίζουν με άλλες μορφές τον αγώνα

ΣΕΛ.  8  -  13

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ κόντρα στα νέα βάρβαρα μέτρα

Αλέκα Παπαρήγα: Τα μέτρα παίρνονται για να λειτουργήσουν και την περίοδο της ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν όσο θα υπάρχει η εξουσία του κεφαλαίου

Την ειλημμένη απόφασή τους να βάλουν πιο βαθιά το μαχαίρι στους μισθούς, στις συντάξεις, στα κοινωνικά επιδόματα, στις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία και να επιταχύνουν το πλιάτσικο στην περιουσία του δημοσίου, επιβεβαίωσαν οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να δώσουν ώθηση στο στρατηγικό στόχο να πληρώσει ο λαός τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων. Ο λαός πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι τα βάρβαρα μέτρα είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης. Γι' αυτό και απαιτείται να μεθοδεύσει την αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση.


ΣΕΛ.  7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Δραστικές περικοπές και στο βάθος νέο Ασφαλιστικό

Στα σκαριά δραστικές περικοπές σε συντάξεις, εφάπαξ και προνοιακά επιδόματα και στο βάθος... νέο Ασφαλιστικό. Στη γραμμή αυτή κινείται σταθερά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και με τις προτροπές του ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  28

O αγώνας των χαλυβουργών

O αγώνας των χαλυβουργών επικαιροποίησε τα πολύτιμα διδάγματα από τη γεμάτη θυσίες ιστορία του εργατικού κινήματος. Κάθε στιγμή του αγώνα τους ήταν ένα μάθημα σημαντικό για την εργατική τάξη προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα χρήσιμα για την ταξική πάλη. Δίδαξε ηρωισμό και αυτοθυσία! Δίδαξε το χαρακτήρα της ταξικής αλληλεγγύης! Ανέδειξε το περιεχόμενο της πολύμορφης σύγκρουσης! Φώτισε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης! Φανέρωσε την ασίγαστη πάλη που υπάρχει ανάμεσα στο κεφάλαιο και τη μισθωτή εργασία. Ανέδειξε ποιοι είναι οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου, ζωντάνεψε το σύνθημα «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»! Φανέρωσε τη ζωή που κρύβεται πίσω από την κόλαση των καμινάδων, την παρασιτική ζωή των βιομηχάνων, με τις βίλες και τα κότερα που αποκτώνται από τον ιδρώτα, το αίμα και τις ζωές των εργατών. Επιβεβαίωσε ότι μόνο η γραμμή της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορεί να δώσει τέτοιους αγώνες. Σε αντίθεση με τη γραμμή των κοινωνικών διαλόγων, του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και του δήθεν ρεαλισμού, που όχι μόνο δε φρενάρει την επιθετικότητα των καπιταλιστών, απεναντίας μετέτρεψε τα συνδικάτα σε υποχείριά τους. Η νίκη του αγώνα των χαλυβουργών αντανακλάται στην τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει για το επόμενο διάστημα. Η σπορά που μπήκε θα ανθίσει στις «νέες Χαλυβουργίες» που θα ξεπηδήσουν το επόμενο διάστημα, γιατί έρχεται νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων. Η ίδια η ζωή έχει ήδη κατατάξει αυτόν τον αγώνα στις φωτεινές και σκληρές ταξικές αναμετρήσεις, λιθαράκι στον αέναο αγώνα των εργατών απέναντι στους εκμεταλλευτές τους.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κόβει» εφημερίες, συγχωνεύει κλινικές

Στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εφημεριών -παρά την κατάρτιση ανασφαλών, μέχρι τώρα, προγραμμάτων, λόγω περικοπών- προσανατολίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας. Μοχλό, εκτός απ' τις περικοπές των κονδυλίων, θα αποτελέσουν και οι συγχωνεύσεις τομέων και κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία.


ΣΕΛ.  15
ΚΡΗΤΗ
Σε πύρινη κόλαση η Βιάννος

ΣΕΛ.  18
ΣΕΒ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποδεικνύει και απαιτεί

ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ολα για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ
Οχι στη διάλυση του ΙΓΜΕ

ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Απεργίες κόντρα στην ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  14
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Αφήνουν εκτός χιλιάδες παιδιά

ΣΕΛ.  19


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org