Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11320

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Εργαλείο της εργοδοσίας η κυβέρνηση που εμπαίζει τους απεργούς

ΣΕΛ.  10   -   11
ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Συντονισμένος αγώνας για να αποτραπεί το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης

ΣΕΛ.  13

Αμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού κόντρα στον κυβερνητικό τυφώνα

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει το πακέτο των νέων μέτρων συντριβής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και πετσοκόβουν άγρια τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προβάλλοντας τη δέσμευσή της για τήρηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα. Επιδίωξη η έξοδος από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Στην αντίπερα όχθη το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων, των μεσοπρόθεσμων και της δανειακής, σε συνδυασμό με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, ως διέξοδο για το λαό, που είναι συμβολή στην πάλη για τα συμφέροντά του. Ταυτόχρονα, με Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό, η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση του λαού.


ΣΕΛ.  3   -   5

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα μπορεί να κατοχυρώνει το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΗΠΑ - ΕΕ
Βάθεμα της κρίσης, όξυνση των ανταγωνισμών

ΣΕΛ.  8
Το περιεχόμενο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

ΣΕΛ.  9
Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός

ΣΕΛ.  14
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Οι αντιλαϊκές προτεραιότητες

ΣΕΛ.  20   -   21
Η διείσδυση του ινδικού κεφαλαίου στην Αφρική

ΣΕΛ.  26
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ
Ενταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

ΣΕΛ.  27
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αγριες περικοπές σε βάρος του λαού

ΣΕΛ.  15
ΣΥΡΙΑ
Πολεμικές προετοιμασίες ιμπεριαλιστών

Σκηνικό πολέμου στήνουν σε βάρος της Συρίας τα ιμπεριαλιστικά γεράκια, με την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο μακελειό. Η γεωστρατηγική της θέση καθιστά την Ελλάδα ορμητήριο και αναγκαίο κρίκο για την ευόδωση του σχεδίου για τη Νέα Μέση Ανατολή, μέρος του οποίου είναι και η συγκαλυμμένη ή απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση σε χώρες της περιοχής.


ΣΕΛ.  22   -   23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ