Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ»
Διαβούλια στο Βερολίνο για διεύρυνση πεδίων κερδοφορίας

Προωθούνται παραπέρα οι «μπίζνες» μεταξύ γερμανικών και ελληνικών μονοπωλίων, με διάνοιξη από πλευράς των δύο κυβερνήσεων νέων πεδίων για διεύρυνση της κερδοφορίας τους. Αυτό το χαρακτήρα άλλωστε είχε η αποστολή στο Βερολίνο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και οι επαφές τους με Γερμανούς ομολόγους τους, στο πλαίσιο του 4ου γύρου διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα στη βάση της περιλάλητης «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης» (σ.σ: εξαγγελθείσα το Μάρτη του 2010, στο Βερολίνο, από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την καγκελάριο, Α. Μέρκελ).

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, την οποία «συντόνιζε» ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλ. Δερμεντζόπουλος και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υγείας, καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από γερμανικής πλευράς, «οικοδεσπότης» ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Markus Ederer, συμμετείχαν δε οι υφυπουργοί Baake (υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας), Asmussen (υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), Rachel (υπουργείο Παιδείας), Stroppe (υπουργείο Υγείας) και Fuchtel (επικεφαλής της διαβόητης «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»).

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση Τύπου, «η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή διμερή συνεργασία για την προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη (...) Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δρομολόγηση νέων και στην επέκταση υφιστάμενων επιτυχημένων προγραμμάτων συνεργασίας (...) Μεταξύ αυτών κατατάσσονται προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, η διευκόλυνση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής, ο εκσυγχρονισμός των επενδύσεων στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας», όλοι τομείς και ζητήματα που ενδιαφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο.

Παραπέρα, τονίζεται ότι «οι δύο πλευρές εξήραν το γεγονός ότι, από τον Ιανουάριο 2014, βρίσκονται εν εξελίξει πάνω από 20 κοινά προγράμματα στον τομέα της καινοτομίας και έρευνας, ότι από τον Δεκέμβριο του 2013 υπάρχουν δράσεις σε 10 διαφορετικούς τομείς στο πεδίο μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας και ότι συστήθηκε το Institution for Growth (σ.σ. το «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο»), το οποίο αναμένεται στους επόμενους μήνες να λειτουργήσει, ώστε να παράσχει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος των κοινών προσπαθειών είναι η ενίσχυση των δομών μιας ανταγωνιστικής και με εξαγωγικό προσανατολισμό οικονομίας, η οποία θα δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαγωγές όπλων 1,2 δισ. ευρώ για τον πόλεμο στην Υεμένη(2020-04-02 00:00:00.0)
Στο τραπέζι η ενίσχυση των στρατευμάτων στο Σαχέλ(2020-01-01 00:00:00.0)
Αυξήθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία(2018-03-06 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα για «δυο βδομάδες διορία» για το Ιντσιρλίκ(2017-05-30 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με αφορμή τις παρακολουθήσεις(2013-11-02 00:00:00.0)
Το νέο ...μοντέλο δήμων και περιφερειών(2012-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ