Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Γέφυρες σε πολλούς και κατ' αρχάς στον ΣΥΡΙΖΑ

Γέφυρες σε πολλές κατευθύνσεις, και κατ' αρχάς στον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, καθώς του έχουν φύγει ή αποστασιοποιούνται μια σειρά στελέχη του κόμματος και πολλοί εκτιμούν ότι θα βρίσκεται εκτός Βουλής μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας αργά προχτές το βράδυ στο STAR, απηύθυνε πρόσκληση στους Ραχήλ Μακρή, Χρήστο Ζώη και Μιχάλη Γιαννάκη να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ. Επανέλαβε ότι η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει μετά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, φρόντισε να εστιάσει στο πόσα κοινά σημεία βρίσκει να υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τους ΑΝΕΛ στο κάδρο μιας συγκυβέρνησης με τον Αλ. Τσίπρα, ενώ συμπεριέλαβε στα υπό συζήτηση ονόματα για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό του Κώστα Καραμανλή.

«Εκείνο που προέχει είναι να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία και τη δημοκρατία της και μετά τις εκλογές, με μια ισχυρή κυβέρνηση - το πιθανότερο του ΣΥΡΙΖΑ - και με τους ΑΝΕΛ σε ρόλο ρυθμιστή και εγγυητή για σειρά σοβαρότατων ζητημάτων, μπορούμε να δούμε πρόσωπα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και εκείνο του Κώστα Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο», ενώ προηγούμενα, στην ίδια εκπομπή, τον κατηγορούσε προσωπικά για στήριξη «μνημονιακών πολιτικών»! Επιπλέον, σημείωσε πως ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μπορούσε να διευκολύνει με την παραίτησή του την προσφυγή στις κάλπες.

Για δε τον ΣΥΡΙΖΑ προέταξε τη μεταξύ τους σύγκλιση σε μια σειρά θέματα όπως τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και την αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του. Στην παρατήρηση περί προγραμματικών διαφορών ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος αντέτεινε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις των ΑΝΕΛ. Τόνισε με έμφαση πως «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα».

Αναφορικά, εξάλλου, με δήλωση του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» του κόμματος σε μνημονιακές θέσεις, ο Καμμένος αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοια διολίσθηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ