Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ο,τι επιθυμούν τα μεγαλεμπορικά καταστήματα

Νέα βήματα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ανταγωνισμού σε βάρος των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων και υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων στο Εμπόριο καταγράφει η συγκυβέρνηση, όπως προκύπτει από το λεγόμενο νέο «Κώδικα Δεοντολογίας για την προστασία του Καταναλωτή κατά τη διάρκεια των προσφορών, των εκπτώσεων και τις προωθητικές ενέργειες», που υπέγραψε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι «προσφορές» των καταστημάτων θα μπορούν να πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με μοναδικό «περιορισμό», η ποσότητα της προσφοράς ειδών να μην υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα, εκπτώσεις και προσφορές να κάνουν και τα καταστήματα «stock» και «Outlet».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε πως αναμένει θετική απόφαση από το ΣτΕ αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε όλες τις περιοχές της χώρας, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση αρνητικής απόφασης θα καταθέσει νέα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα με επανακαθορισμό των τουριστικών περιοχών.

Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, με γραπτή του δήλωση χτες βράδυ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του στο νέο «κώδικα δεοντολογίας», χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις του «φτηνά τρικ για υπανάπτυκτες χώρες», οι οποίες «εξυπηρετούν ελάχιστες επιχειρήσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, προκαλούν βλάβη στους καταναλωτές και στο μεγάλο σύνολο των επιχειρήσεων»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ