Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Δηλώνει ότι δεν αποσύρεται

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για δύο offshore εταιρείες που φέρεται να του ανήκουν και να εμπλέκονται σε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα δε φεύγει από την ηγεσία του κόμματός του.

Την Κυριακή δήλωνε ότι θα κάνει τις επιλογές του, ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου ...λάμψει η αλήθεια. Κάτι που ερμηνεύτηκε ως πρόθεση παραίτησης από την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ.

Ωστόσο, χτες το απέκλεισε: «Το όλο θέμα είναι προσωπική μου υπόθεση και δεν αφορά το κόμμα. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου στην ανακοίνωση που αφορά την "απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος". Τέλος, τονίζω και κάνω σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την ηγεσία του κόμματος».

Το προηγούμενο διάστημα πολλά λέγονταν για επιστροφή Καρατζαφέρη στη ΝΔ ή κάποιου είδους εκλογική συμπαράταξη μαζί της. Σήμερα, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τις off shore, και καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν και για νέες αποκαλύψεις τις επόμενες μέρες σε βάρος του, μια σειρά αστικά επιτελεία αποκλείουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρόβλημα προέκυψε από ανώνυμη καταγγελία (σ.σ. πριν από ένα χρόνο), μέσω της οποίας αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, διατηρεί δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρεται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα και στις οποίες εμβάστηκαν 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες της εταιρείας «Eurocopter», υπόθεση που ερευνά η Εισαγγελία Αθηνών.

Ως μεσάζοντες για την υλοποίηση της σύμβασης εμφανίστηκαν δύο εταιρείες η KESTREL και η MALWERN. Οι μίζες φέρεται ότι έφτασαν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε έμβασμα που πιστώθηκε στην υπεράκτια εταιρεία MALWERN (με έδρα τον Παναμά) από το 2000 έως το 2008 σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε η εταιρεία στο νησί Jersey. Τα εμβάσματα προέρχονταν από τις λιβανέζικες εταιρείες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στο μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER.

Από μεσάζοντα της EUROCOPTER, σύμφωνα με την μέχρι τώρα εισαγγελική έρευνα, φέρεται ότι η εταιρεία «Catalina International» συμφερόντων Καρατζαφέρη έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1,650 εκατ. ευρώ και σχετίζονται με την αγορά των ελικοπτέρων «Super Puma».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ