Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Επιχείρηση «άξονα» και με το Ισραήλ

Διμερείς διαβουλεύσεις με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, πρέσβη N. B. Shitrit, έχει σήμερα στην Αθήνα ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Αν. Μητσιάλης, στην προσπάθεια διαμόρφωσης άξονα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των μονοπωλίων τους με αυτά άλλων χωρών για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, το περασμένο Σάββατο στο Κάιρο, των αποφάσεων που πάρθηκαν εκεί για την προώθηση «μπίζνες» από λιμνάζοντα κεφάλαια των τριών χωρών σε κλάδους όπως η Ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο, ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Οι σημερινές συναντήσεις θα καλύψουν, όπως λέγεται από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «ευρύ φάσμα θεμάτων διμερών σχέσεων».

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων, θα ακολουθήσει και τριμερής συνάντηση του Αν. Μητσιάλη με τον Ισραηλινό ομόλογό του και τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, Αλ. Ζήνωνα. «Οι τριμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις θα εστιάσουν στην προώθηση του τριμερούς διαλόγου σε όλα τα επίπεδα και θα καλύψουν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Σημειωτέον, στις 2/12, μεταβαίνει στο Τελ Αβίβ ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, για συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου. Παράλληλα, γίνονται προετοιμασίες για Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ