Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πρώην βάσης Γουρνών

Συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για τη λαϊκή αξιοποίηση της πρώην βάσης Γουρνών, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην ιδιωτικοποίηση της (πρώην) αμερικάνικης βάσης Γουρνών και την παράδοσή της σε μεγαλοεπιχειρηματίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/11.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης μέσα στην πρώην βάση πήραν μέρος κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Κρήτη.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα, Δημ. Σουλιωτάκης, ο οποίος εξήγησε το λόγο που η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιας περιουσίας και που δεν είναι άλλος από το να ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο και σε βάρος της λαϊκής ευημερίας.

Ολοι διατράνωσαν όχι μόνο την πλήρη αντίθεσή τους σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, αλλά εξέφρασαν και την αγωνιστική τους ετοιμότητα να κλιμακώσουν τον αγώνα για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης, το μουσικό συγκρότημα του Στ. Βασιλάκη έπαιξε κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, το χορευτικό συγκρότημα του Στ. Καφετζάκη χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ενώ επίσης έπαιξε το λαϊκό μουσικό συγκρότημα «Καστρινή Κομπανία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ