Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Σύσκεψη στο Μαξίμου στο φόντο εσωτερικών και διεθνών εξελίξεων

«Συνάντηση εργασίας» με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο είχε χτες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, αλλά και των θεμάτων που τρέχουν στο εσωτερικό, όπως οι περιλάλητες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τα νομοσχέδια που αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Κατά πληροφορίες, παρουσία και του υπουργού Αμυνας, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, η αναταραχή στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και αυτές της ουκρανικής κυβέρνησης εναντίον των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας. Επιθέσεις όπου έχει βάλει το χεράκι της και η ελληνική κυβέρνηση, καθώς, επιδιώκοντας (στο πλαίσιο ΕΕ και ΝΑΤΟ) γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, στήριξε από την πρώτη στιγμή την επέμβαση ΗΠΑ - ΕΕ στην Ουκρανία και τη διείσδυση εκεί ευρωατλαντικών μονοπωλίων σε κόντρα με ρωσικά κεφάλαια. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε στενή διασύνδεση με το Ισραήλ, μεταξύ άλλων συμμετέχοντας ακόμα και αυτές τις μέρες σε απανωτά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις.

Για δε το Κυπριακό είναι καθαρή η στήριξη της Αθήνας στο νέο σχέδιο τύπου «Ανάν» που προωθείται. Ταυτόχρονα διαφαίνονται προσπάθειες της ελληνικής αστικής τάξης να καταλήξει σε συμβιβασμό με τα τουρκικά μονοπώλια στο ζήτημα της ΑΟΖ και του Αιγαίου, ώστε να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ταυτόχρονα στη χτεσινή συνάντηση, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς και για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και τις σχέσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, πληροφορίες θέλουν τους δύο αρχηγούς να εστίασαν και στο θέμα του ή της επιτρόπου που θα προτείνει η Ελλάδα στην Κομισιόν. Για τη θέση φέρεται να ενδιαφέρεται η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του πρώην γραμματέα της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννη και του Κ. Χατζηδάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί δίνει συνέχεια στο παζάρι(2017-02-01 00:00:00.0)
Εταιρείες κάνουν λόγο για αυξημένες ποσότητες αερίου(2014-11-20 00:00:00.0)
Στα παζάρια το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής(2014-11-11 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η ενεργός εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2014-07-17 00:00:00.0)
Στην Αθήνα από σήμερα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ(2011-01-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απειλές(2006-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ