Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ
Επιβεβαιώνεται η ενεργός εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Την ενεργό συμμετοχή και στήριξη σειράς ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών που δρομολογούνται στη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε προχτές με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της προσπάθειας για γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, συζητήθηκαν το νέο διχοτομικό σχέδιο που προωθείται για «επίλυση» του Κυπριακού, καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ είναι πολύ πιθανό να συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που δε δημοσιοποιήθηκαν. «Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους ισχυρούς διμερείς δεσμούς και τη συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για την Ουκρανία, ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε τη στήριξή του στην κλιμάκωση των πιέσεων προς τη Ρωσία, αλλά και στο αιματοκύλισμα των ρωσόφωνων. Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, οι δύο άνδρες «συμφώνησαν πως η συνέχιση της ρωσικής παροχής βαρέων όπλων και εξοπλισμού στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία απαιτεί μια σταθερή και ενιαία απάντηση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ».

Για την Κύπρο, αναφέρεται ότι «ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Σαμαρά για το πρόσφατο ταξίδι του στο νησί, το Μάιο, και οι ηγέτες συζήτησαν τη σθεναρή υποστήριξή τους για μια συνολική διευθέτηση της σύγκρουσης που θα επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο επαφών της ελληνικής κυβέρνησης, με στελέχη του ευρωατλαντικού άξονα, ο υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, δέχτηκε χτες στην Αθήνα τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας N. Houghton.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ