Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήνουν δόκανα για να εγκλωβίσουν το λαό

«Αντιμνημονιακούς» ρόλους μοιράζουν οι διαγραμμένοι βουλευτές

Να περιορίσει το μέγεθος του ρήγματος που προκλήθηκε από τη διαγραφή 21 βουλευτών και να προλάβει τη διεύρυνση των απωλειών στην εκλογική βάση επιχειρεί ο Α. Σαμαράς, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μέτρων του νέου μνημονίου που τσακίζει τη ζωή του λαού.

Παρά το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που διαγράφηκαν χτες και τυπικά, ο πρόεδρος της ΝΔ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει «δεύτερες σκέψεις», θέλοντας να κλείσει τις πόρτες για επάνοδο στο κόμμα. Ταυτόχρονα όμως ζητάει εκλογές το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να μην προλάβουν οι διαγραφέντες να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου κόμματος, αλλά και να μη φανούν οι καταστροφικές συνέπειες των νέων μέτρων στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

«Ηταν μία δυσάρεστη αλλά αναγκαία απόφαση», ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε μετά τις διαγραφές ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, που συγκάλεσε χτες τους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών για να διαπιστώσει τον αντίκτυπο της ζημιάς στον κομματικό μηχανισμό.

Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στην κατεύθυνση στήριξης της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, προκειμένου να εφαρμοστεί το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του νέου μνημονίου, που πλέον τα στελέχη του κόμματος τα προβάλλουν ως δικά τους: «Νέα μέτρα θα υπάρξουν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής όπως έχουν καταγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013-2015», δήλωσε ωμά ο αναπληρωτής τομεάρχης Γ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας με νόημα: «Ναι, αυτός είναι ο δρόμος, θα είναι δύσκολος, θα είναι μακρύς, θα είναι αιματηρός».

Την ίδια στιγμή, οι διαγραφέντες βουλευτές έχουν ξεκινήσει επαφές, διερευνώντας το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα σηκώσει εκ νέου την «πλαστική» αντιμνημονιακή σημαία. Απώτερος στόχος να λειτουργήσουν ως ανάχωμα, εγκλωβίζοντας τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, προκειμένου στη συνέχεια να διαπραγματευτούν από καλύτερη θέση τη συμμετοχή τους σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών που διαγράφηκαν δήλωναν χτες σε όλους τους τόνους πως «εμείς λέμε ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μας, είναι οι ιδέες μας, που συνεχίζουμε να υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και το επόμενο διάστημα από όποια θέση βρεθούμε», καθιστώντας σαφές ότι ιδεολογικοπολιτικά παραμένουν εντός της στρατηγικής της ΝΔ. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς δεν κρύβουν ότι επιθυμούν να επανακάμψουν προεκλογικά στη ΝΔ. «Η παράταξη είναι το σπίτι μου και δεν μπορεί κανείς να με αποβάλει. Σέβομαι την απόφαση του προέδρου, αλλά εγώ πάντα πιστεύω ότι γίνονται και δεύτερες και τρίτες σκέψεις», δήλωσε με νόημα η Ελ. Βόζενμπεργκ.

Οσο για τους λόγους που οδήγησαν ορισμένους να πούνε «όχι» στο νέο μνημόνιο, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Χρ. Ζώη:«Εξήγησα στον πρόεδρό μου ότι μπορώ να σηκώσω το κόστος οποιωνδήποτε αντιλαϊκών μέτρων, μπροστά σε μια προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει τα μέτρα να δούμε εάν είναι τα ενδεδειγμένα, αν είναι αποτελεσματικά, αν λειτουργούν στη λογική της λειτουργίας της αγοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά («Vima Fm»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναχώματα και αντίπαλο δέος(2012-03-16 00:00:00.0)
Να περάσει η βαρβαρότητα διά πυρός και σιδήρου(2012-02-15 00:00:00.0)
Κλυδωνισμοί στο φόντο γενικότερων διεργασιών(2012-02-13 00:00:00.0)
Περιμένουν την "εσωκομματική αντιπολίτευση"!(1998-10-31 00:00:00.0)
Η επίθεση των "κορακιών"(1998-05-14 00:00:00.0)
Χαμηλώνουν οι τόνοι, παραμένει η κρίση(1998-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ