Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Κλωτσοσκούφι για τις έδρες

Αντιπαράθεση με τον Α. Γεωργιάδη και εν ψυχρώ κοροϊδία του λαού

Να παραδώσει τη βουλευτική έδρα καλεί ο ΛΑ.Ο.Σ. τον Α. Γεωργιάδη, όχι όμως και τον Μ. Βορίδη, που αμφότεροι διαγράφτηκαν απ' την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, μετά τη θετική τους ψήφο στη δανειακή σύμβαση προχτές το βράδυ. Ο ίδιος ο Α. Γεωργιάδης το βράδυ της Κυριακής εξερχόμενος της Βουλής δήλωσε πως αν του ζητηθεί απ' τον πρόεδρο του κόμματος θα παραιτηθεί από βουλευτής θα το κάνει. Ζητώντας του να παραδώσει την έδρα, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη».

Με νεότερες δηλώσεις του, ο Α. Γεωργιάδης λέει ότι θα παραδώσει την έδρα όταν ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις στη Βουλή για το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα και εφόσον του το ζητήσει ο Γ. Καρατζαφέρης. Απαντώντας ο ΛΑ.Ο.Σ. επιμένει ότι «η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανένα τρόπο, τη δραστηριότητά του ως Υπουργού». Χτες ο Α. Γεωργιάδης στον ρ/σ ΑΝΤ1 υπερασπίστηκε την επιλογή του σαν «μονόδρομο» και εμμέσως επέκρινε τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. λέγοντας ότι «όλοι αυτοί οι οποίοι λένε περί της ηρωικής χρεοκοπίας και της εθνικής αξιοπρέπειας στη χρεοκοπία, δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η δανειακή σύμβαση είναι «μακράν καλύτερη του πρώτου μνημονίου» και πρόσθεσε με ωμό κυνισμό ότι η εργατική νομοθεσία της χώρας ήταν καλύτερη κι απ' της Σοβιετικής Ενωσης και άρα πρέπει να αλλάξει!

Στο μεταξύ, με δελτίο Τύπου ο ΛΑ.Ο.Σ. υπεραμύνεται της απόφασής του την ύστατη ώρα να αναλάβει με άλλη προβιά την ίδια αποστολή σε βάρος του λαού και να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, προκειμένου να παίξει αποτελεσματικότερα το ρόλο του αναχώματος στη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση. Ισχυρίζεται ότι είπε όχι «σε ένα επικίνδυνα αυταρχικό και εξόχως υποτιμητικό, για την πατρίδα, σύστημα επιβολής κυριαρχίας» και ακόμα «σε ένα αδιέξοδο, αποδεδειγμένα εσφαλμένο οικονομικό μοντέλο»! Πρόκειται για εμπαιγμό του λαού, αφού αυτήν την πολιτική που όψιμα καταγγέλλει σαν «αδιέξοδη» τη στήριξε με όλες του τις δυνάμεις.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. κατηγορεί και τους μέχρι χτες συνοδοιπόρους του στη συγκυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για «επικίνδυνο πανικό» λόγω του οποίου τάχα «δέχθηκαν και υπέγραψαν τα πάντα». Προσχωρώντας στο μέτωπο των δυνάμεων που αναμηρυκάζουν τα περί «κατοχής», ισχυρίζεται ακόμα ότι είπε «όχι σε κάθε βάρβαρο κατακτητή»! Πάντως, δηλώνει «σταθερά προσηλωμένος στην ευρωπαϊκή προοπτική και ιδέα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάζει χολή για το λαό και το κίνημα(2012-02-26 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κόντρα για τις έδρες(2012-02-15 00:00:00.0)
Μισθοί πείνας 400 ευρώ για να χορτάσουν κέρδη οι καπιταλιστές(2012-02-09 00:00:00.0)
Αστική διαχείριση και λαϊκή αντεπίθεση(2011-12-17 00:00:00.0)
Παραίτηση Καρατζαφέρη από Ευρωβουλή(2007-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ