Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Γενικευμένη υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης

Καταγγελίες για ασυντήρητα κτίρια και ελλείψεις σε φαγητό και πετρέλαιο

Ενα μετά το άλλο εμφανίζονται τα κρούσματα που επιβεβαιώνουν τη ραγδαία υποβάθμιση των συνθηκών ζωής των στρατευμένων. Τις προηγούμενες μέρες, δύο στρατιώτες κινδύνευσαν από κατολίσθηση βράχων σε φυλάκιο της Χίου, κοντά στο χωριό Αγ. Γιώργης Συκούσης. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα τζάμια του κτιρίου. Οι δυο στρατιώτες στάθηκαν τυχεροί και βγήκαν έξω χωρίς να τραυματιστούν. Σύμφωνα με καταγγελίες, το φυλάκιο είναι χτισμένο σε επικίνδυνη θέση, αλλά κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει δείξει να προβληματίζεται.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε ένα ακόμα, που συνέβη πριν από ένα μήνα, πάλι σε φυλάκιο στη βραχονησίδα Παναγίτσα ανατολικά της Χίου. Σύμφωνα με καταγγελίες, κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου και οι στρατιώτες γλίτωσαν, καθώς την ώρα εκείνη εκτελούσαν την υπηρεσία τους και ήταν εκτός φυλακίου. Τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων συμβαίνουν στις ανά την Ελλάδα στρατιωτικές μονάδες, εξαιτίας της εγκατάλειψης των κτιριακών υποδομών των στρατοπέδων, χωρίς η πλειοψηφία των περιστατικών να βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πλήθος είναι οι καταγγελίες που αφορούν και στη σίτιση των στρατιωτών: Λιγότερες μερίδες, δύο φορές την εβδομάδα κονσέρβα στο συσσίτιο και μια γενικευμένη υποβάθμιση όχι μόνο της ποσότητας, αλλά και της ποιότητας της παρεχόμενης τροφής, που αναγκάζει τους στρατευμένους να τρώνε σε μαγαζιά εκτός στρατοπέδων, αδειάζοντας τα πορτοφόλια τους από το πενιχρό χαρτζιλίκι. Επίσης, λόγω κακοκαιρίας υπήρχαν και πολλά περιστατικά διακοπής της ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ