Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11185

Υπερκαλύφθηκε το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  3
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΒ
Ετοιμοι για ολοκληρωτικό σάρωμα μισθών και δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  6

ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

  • Μείωση 7% στις συντάξεις των ναυτικών (ΝΑΤ) μετά τη μείωση κατά 6% που επιβλήθηκε το 2011.
  • Μείωση 20% των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και Τράπεζες για συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω.
  • Μείωση 15% των επικουρικών συντάξεων από 200 έως 300 ευρώ.
  • Μείωση 20% των επικουρικών συντάξεων από 300 ευρώ και πάνω.
  • Καθιέρωση ατομικών λογαριασμών, με καθορισμένες εισφορές από τους ασφαλισμένους, χωρίς εγγύηση για το ύψος της επικουρικής σύνταξης.
  • Νέες περικοπές στις φαρμακευτικές και νοσηλευτικές δαπάνες.
  • Μειώσεις μισθών για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (γιατροί, δικαστικοί, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, ένστολοι κ.ά.) κατά 10% έως 12%.
  • Νέες μειώσεις των μισθών των εργαζομένων των πρώην ΔΕΚΟ.
  • Νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης.

ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση

Την ανάγκη, τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα στην πολιτική που τα εξαθλιώνει, εμποδίζοντας την εφαρμογή των αντιλαϊκών αποφάσεων, ανέδειξε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


ΣΕΛ.  9

Συγκαλύπτουν την προβοκάτσια

Τα αστικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, κάνουν τα πάντα για να συγκαλύψουν ποιοι έβαλαν την Κυριακή τις φωτιές στην Αθήνα συγκαλύπτοντας την κρατική προβοκάτσια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα με την αξιοποίηση κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών, μπράβων της νύχτας κλπ. Εστιάζουν στις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., εστιάζουν μόνο στη Νομική, που για τρεις μέρες έγινε άντρο προβοκατόρων, στο πλιάτσικο ως μέρος αυτών που έβαλαν φωτιές, αλλά δεν εξηγούν αυτό που πραγματικά συνέβη και πώς οργανώθηκε. Χτες στον «Ριζοσπάστη» είχαμε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ομάδες με κουκούλες, που έδρασαν με καταμερισμό και σχέδιο, κάτι σαν καταδρομικές ενέργειες, αλλά και με «εμπρηστικά πυρομαχικά» που δε βρίσκονται εύκολα στην αγορά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Και πάνω απ' όλα με εκπαίδευση που παραπέμπει σε μηχανισμό για κατασταλτικές ενέργειες σε κατοικημένες περιοχές. Και τέτοιοι μηχανισμοί στήνονται ή αξιοποιούνται από κρατικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας και προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί σε τέτοιες υπηρεσίες. Το ξέρουν, αλλά την πάνε αλλού τη δουλειά. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι οι αστυνομικοί λένε πως δε θέλουν να χτυπήσουν το λαό, άρα πρέπει να αναλάβουν άλλες δυνάμεις. Ποιες; Δεν είπε, αλλά κάτι θα ξέρει... Ολ' αυτά τα αποσιωπούν σκόπιμα. Και είναι επικίνδυνοι, ιδιαίτερα επειδή προβάλλουν την άποψη ότι η ιδεολογία και η πολιτική του ΚΚΕ τροφοδοτεί τις ενέργειες προβοκατόρων, ενώ ξέρουν ότι τους οργανώνει το κράτος, γνωρίζοντας επίσης την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχει πλέον πείρα. Με την οργανωμένη πολιτική πάλη να επιβάλει το δίκιο του, έτσι απαντά σε αστούς και στους προβοκάτορές τους.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλούν με κατασχέσεις για το χαράτσι

ΣΕΛ.  14
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  15
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στα μέτρα των επιχειρηματιών

ΣΕΛ.  31
ΚΚΕ
Σάπιο το αστικό πολιτικό σύστημα

Το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο ως το μεδούλι, όπως είναι σάπιο ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα. Δε διορθώνονται ούτε γίνονται ανθρώπινα, όπως ισχυρίζονται οι αστοί πολιτικοί και οι οπορτουνιστές, μόνο ανατρέπονται. Αυτό το τιμητικό καθήκον επωμίζεται η εργατική τάξη με τους συμμάχους της.


ΣΕΛ.  11
ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Καλά οργανωμένη προβοκάτσια

ΣΕΛ.  20
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Σήμερα Γενική Συνέλευση των εργατών

ΣΕΛ.  8
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓ. ΚΑΤ. - ΕΣΤΙΑΣ
Απαιτείται συντονισμός του αγώνα

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ