Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εμποδίσουμε στην πράξη τα μέτρα εξόντωσης του λαού!

Διαφώτιση και οργάνωση καταρχήν στους τόπους δουλειάς, για να μείνουν στα χαρτιά οι αποφάσεις που καταστρέφουν τη ζωή μας, να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι

Βασική προτεραιότητα η διαφώτιση και οργάνωση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, των νέων που τα μονοπώλια προορίζουν για σκλάβους στα γκέτο τους
Βασική προτεραιότητα η διαφώτιση και οργάνωση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, των νέων που τα μονοπώλια προορίζουν για σκλάβους στα γκέτο τους
Η σφαγή του λαού δε θα περάσει! Το μυριόστομο μήνυμα που έστειλαν οι μεγαλειώδεις προχτεσινές κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Να εμποδίσει η εργατική τάξη στην πράξη τα μέτρα που εξοντώνουν τις κατακτήσεις της. Να οργανωθεί ο λαός, για να αποτρέψει τη σφαγή του. Να δυναμώσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Να οργανωθεί πλατιά η διαφώτιση για τις αποφάσεις και τις συνέπειές τους. Να οργανωθεί η αντίσταση σε κάθε τόπο δουλειάς, γύρω από κάθε τόπο δουλειάς και γραφείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, πρέπει να συγκεντρωθεί η εργατική, λαϊκή γειτονιά, η δράση των Λαϊκών Επιτροπών.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αναπτύσσουν δράση ήδη οι ταξικές δυνάμεις.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζει ότι πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο και να στοχεύει μεταξύ άλλων στο: «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Εξω τώρα η τρόικα. Να ανατρέψουμε στην πράξη το μνημόνιο και τις συμφωνίες, που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και μονομερής διαγραφή του χρέους. Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Εκλογές τώρα».

Στην αντίπερα όχθη, ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων στέκεται η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ) που μαζί με τη ΔΑΚΕ, στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εστίασε αποκλειστικά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ΕΟΠΠΥ.

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο: Να πρωτοστατήσουν στην ενίσχυση του αγώνα της χειραφέτησης, της διεκδίκησης και της ανατροπής. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις από σήμερα το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε Δήμο. Να πάρουν αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα με πολύμορφες δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης έκαναν χτες γενική συνέλευση, αποφασίζοντας ομόφωνα την κλιμάκωση της πάλης με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια. Το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης με άλλα σωματεία του κλάδου και μαζικούς φορείς της πόλης, προκειμένου «να σηκώσουμε στο πόδι όλες τις λαϊκές γειτονιές της Πετρούπολης και να ενημερώσουμε το λαό της πόλης για τα νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα απαντούν στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης(2017-10-18 00:00:00.0)
Αποφάσισαν κλιμάκωση με νέα απεργία(2012-10-02 00:00:00.0)
Θράσος και υποκρισία(2012-09-27 00:00:00.0)
Χρυσαυγίτικος αντικομμουνιστικός οχετός(2012-06-15 00:00:00.0)
Οργάνωση του αγώνα σε κάθε νοσοκομείο(2011-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ