Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βλέπει ολιγωρία στο τσάκισμα του λαού

Καταλογίζει στην κυβέρνηση «ατολμία», επειδή δεν προχώρησε πιο γρήγορα τα μέτρα που περιέχει το Μεσοπρόθεσμο

«Προχειρότητα», «ατολμία» και «αναβλητικότητα» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ με αφορμή τα νέα βάρβαρα μέτρα, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική σύμπλευση και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Στην πραγματικότητα, η ΝΔ θεωρεί επιβεβλημένα και αναγκαία για το κεφάλαιο τα μέτρα που προωθούν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι από την αρχή δεν μείωσε δραστικά το κράτος και τις κρατικές δαπάνες, δείχνοντας έτσι την έμπρακτη συναίνεσή της στην κατεύθυνση της κατεδάφισης των δημοσίων υπηρεσιών, της σφαγής των μισθών και των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Σε κατ' εξοχήν συναινετικό πνεύμα κινούνταν η δήλωση που εκδόθηκε χτες, μετά από συνεννόηση με τον Αντ. Σαμαρά, από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Στ. Δήμα. Το εύληπτο μήνυμά της είναι πως «η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε, αλλά πρέπει να πάρει και συμπληρωματικά μέτρα άμεσης ανάκαμψης», εννοώντας σαφώς τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της κερδοφορίας, που επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ.

«Την ώρα που η κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των τελευταίων σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προαναγγέλλει, με την ίδια προχειρότητα, νέα», σημειώνεται στη δήλωση του αντιπροέδρου, αποδίδοντας την ευθύνη στο ότι «η κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, είχε επιδείξει ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα», όταν έχει περάσει δεκάδες νομοσχέδια και μέτρα ενάντια στο λαό.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η δήλωση του γγ της ΚΟ, Κ. Τασούλα, με αφορμή τη μετατροπή του χαρατσιού για τα ακίνητα από προσωρινή σε μόνιμη. Τα φραστικά πυροτεχνήματα και οι οξείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών - «σήμερα, έχουμε έναν πρωθυπουργό σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία και έναν υπουργό Οικονομικών, που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αλήθειας", δήλωσε -, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη συστράτευση της ηγεσίας της ΝΔ στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, προτρέποντας μάλιστα το λαό να πληρώσει τα χαράτσια και να εφαρμόσει τους αντιλαϊκούς νόμους.

Την ίδια στάση τηρεί και στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, όπου πέρα από την προσχηματική και υποκριτική διαφωνία «επί της αρχής», όταν ισχυρίζεται ότι η δική της πρόταση δεν οδηγεί σε απολύσεις, στην πράξη έχει αποδεχθεί ως αναπόφευκτες τις απολύσεις και το μόνο που ζητάει είναι να μη γίνουν με κομματικά κριτήρια. «Το χειρότερο είναι ότι η ενέργεια αυτή έχει και καταφανή κομματικό προσανατολισμό με τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής που θεσπίζει», τονίζεται χαρακτηριστικά σε χτεσινή δήλωση του τομεάρχη Εργασίας Ν. Νικολόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ