Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στόχος η παρεμπόδιση της λαϊκής πάλης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την επομένη της ανακοίνωσης των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που βάζουν τη σφραγίδα στη χρεοκοπία και εξαθλίωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, επέλεξε ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Πάσχος Μανδραβέλης για να ρίξει, εκ νέου, λάσπη στο ΚΚΕ με αφορμή τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του «902», αλλά και μέτρα για τα οικονομικά του Κόμματος. Στόχος της εφημερίδας και του αρθρογράφου, είναι ο αφοπλισμούς του εργατικού, του λαϊκού κινήματος προκειμένου να υποταχθεί στην πολιτική που του τσακίζει τα δικαιώματα, στο μονόδρομο της επιβολής σκληρών αντιλαϊκών μέτρων,για να σωθεί το κεφάλαιο. Γιατί την κρίση δεν τη δημιούργησε ούτε ο λαός ούτε το ΚΚΕ, αλλά η πλουτοκρατία με τα τεράστια κέρδη και την υπερσυσσώρευση. Και γι' αυτό χτυπά το ΚΚΕ.

Ο Π. Μανδραβέλης, δεν κόπτεται ούτε για τους «μισθούς», ούτε για τα «δικαιώματα» των στελεχών του ΚΚΕ ή των εργαζομένων στον «902», όπως δεν κόπτεται για τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων γενικότερα. Οταν μιλάει και όταν γράφει το κάνει από τη σκοπιά της πλουτοκρατίας και των συμφερόντων της. Με αυτήν τάσσεται και όχι με τους εργαζόμενους και το λαό.

Ετσι, σημειώνει ότι «για την κ. Παπαρήγα έχουν μειωθεί τα έσοδα όλων εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων από τις οποίες το ΚΚΕ ζητά κατώτατο μισθό 1.400 ευρώ και καμία απόλυση;». Επιχειρεί, δηλαδή, να πει στο λαό ότι αφού υπάρχει κρίση δεν υπάρχει περιθώριο για αιτήματα, δεν υπάρχει χώρος για τις λαϊκές ανάγκες, δεν χωράει διεκδίκηση και αγώνας, παρά μόνο υποταγή, «σφίξιμο» του ζωναριού, νέες θυσίες μέχρι να ματώσει η λαϊκή οικογένεια. Οτι αφού το κεφάλαιο παραδέρνει στην κρίση του, ο λαός πρέπει να δεχθεί την καταιγίδα σε βάρος του για να σωθεί η πλουτοκρατία.

Ομως, η σωτηρία του λαού βρίσκεται στον αντίποδα της σωτηρίας της πλουτοκρατίας. Βρίσκεται στην πάλη και τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών του, στην λαϊκή οργανωμένη δράση για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη διαμόρφωση λαϊκής συμμαχίας για την αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ