Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθήκον η ανατροπή της βαρβαρότητας

Από τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Μετά και τις βάρβαρες ανακοινώσεις των τελευταίων δύο ημερών, δεν υπάρχει σε κανέναν αμφιβολία ότι η κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία προχωράει στην υλοποίηση ενός συνειδητού και διαχρονικού εγκλήματος σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας, τόνισε στη χτεσινή συζήτηση ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος. Κατήγγειλε ακόμα ότι είναι άθλια η σύνδεση του χαρατσιού με μια βασική λαϊκή ανάγκη, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Γ. Μαυρίκος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι εργαζόμενοι από όλες τις ηπείρους βλέπουν πως ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός με αγωνιστική παράδοση, βλέπουν και γνωρίζουν το ρόλο του ΠΑΜΕ και γι' αυτό χτες με πρωτοβουλία Κολομβιανών αγωνιστών οργανώθηκαν σε δεκάδες χώρες από Κολομβιανούς εργάτες διαδηλώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας μπροστά σε ελληνικές πρεσβείες. Αυτό έγινε στην Μπογκοτά, στην Αλγερία, στην Ισπανία, στη Βραζιλία, στο Περού, στην Παλαιστίνη, στο Μπαγκλαντές, στη Χιλή, στον Α. Δομίνικο, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Ιράν, στην Πορτογαλία και το Βιετνάμ.

Παραστατική η Λ. Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας κρατώντας μια φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα. Το ψωμί, είπε, κοστίζει 0,60 ευρώ και το γάλα δύο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια για τα δύο αυτά βασικά αγαθά δίνει 2,60 ευρώ την ημέρα, 78 ευρώ το μήνα και 950 ευρώ τον χρόνο. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό σε όλα τα λαϊκά στρώματα και διαχειρίζεται την καταστροφή του λαού. Οι εργαζόμενοι, τόνισε, δεν έκλεψαν τίποτα και δεν πρέπει να πληρώσουν.

Ο Κ. Καζάκος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πατριωτικό καθήκον τη διαιώνιση της εξαθλίωσης. Ζούμε, είπε, μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, η οποία μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε μάζα χωρίς αξία και τιμή και εφαρμόζει ένα καθεστώς δουλείας σε όλο τον κόσμο. Η λύση, είπε, είναι τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στο λαό και ο πλούτος να μοιράζεται σε όλους.

Η Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, η οποία δεν αφήνει απ΄έξω ούτε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, των οποίων θα περικοπεί ακόμα και αυτή η εξευτελιστική σύνταξη που παίρνουν. Το χαράτσι, τόνισε, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και ήρθε να εξαντλήσει το ήδη εξαθλιωμένο αγροτικό εισόδημα, το οποίο πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική και την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ