Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ

ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ: «"Το καράβι πάει στα βράχια και είναι ευθύνη όλων, κομμάτων, συνδικάτων, οικονομικών παραγόντων" εκτίμησε η Βάσω Παπανδρέου» (η καταγραφή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ: «Οι ηγέτες της Ευρώπης μπορεί να απορρίπτουν την έννοια μιας "ελληνικής χρεοκοπίας". Από την άλλη πλευρά, οικονομολόγοι και πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι είναι απλά ζήτημα χρόνου. Προκύπτουν, δε, αρκετά ερωτήματα. Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες; Ποιο είναι το ύψος των κεφαλαίων για τη στήριξη του συστήματος; Με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο εγχείρημα; Θα μπορούσε να συγκρατηθεί αυτή η κρίση στην Ελλάδα και μην επεκταθεί σε άλλες χώρες; Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Πλησιάζει το 160% του ΑΕΠ με ανοδική πορεία και το βάρος αποπληρωμής είναι, σχεδόν, αβάσταχτο (...) Μερίδα αναλυτών αναμένει τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Ο Γκάντμαν Γουλφ, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου ερευνών Μπρουγκέλ, που παρέχει υπηρεσίες συμβούλου στην Ε.Ε., εκτιμά ότι το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθεί κατά 50% για να μπορεί η Αθήνα να το εξυπηρετεί ομαλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ευρωπαϊκές αλλά και αμερικανικές τράπεζες να υποστούν ζημίες από τη διαγραφή 100 με 120 δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων (...) "Πιστεύω ότι (...) τον Νοέμβριο θα ληφθούν πιο ουσιαστικές αποφάσεις", δήλωσε ο κ. Γουλφ (...) Εκτιμά ότι η κρίση θα επηρεάσει και άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης αλλά, εντέλει, θα αναχαιτιστεί» (από ανάλυση του Reuters).

ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ: «Το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν τα δύο μεγάλα κόμματα να μοιραστούν το κόστος της μεγάλης επιχείρησης, εξασφάλισης πρωτογενούς πλεονάσματος στη χώρα μέσα από τη συναίνεση και μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ