Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Προοδευτικό είναι ό,τι απαντάει στις ανάγκες του λαού

Κοινή δήλωση των Θ. Γουλή, υποψήφιου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και Μπ. Χαραλάμπους, υποψήφιου δημάρχου Κερκυραίων, για την ομιλία του πρωθυπουργού

Ο Μπ. Χαραλάμπους
Ο Μπ. Χαραλάμπους
Σε κοινή τους δήλωση για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κέρκυρα, ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Μπάμπης Χαραλάμπους, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Κερκυραίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνουν:

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα στις 10/10 αποτελεί μία ανιστόρητη και απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησής του.

Είπε ότι προσπαθεί να σώσει τη χώρα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αυξάνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.

Είπε ότι για την καπιταλιστική κρίση ευθύνεται η ΝΔ, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπάρχει συσσώρευση κερδών και πλούτου σε λίγα χέρια ως αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μίλησε για τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνησή του στον ένα χρόνο διακυβέρνησης, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αξιοποιώντας την κρίση του συστήματος και τα ελλείμματα, η κυβέρνησή του και ο ίδιος έχουν ξεθεμελιώσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, έχουν μειώσει δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουν αυξήσει την ανεργία.

Μίλησε για μείωση του ΦΠΑ, ενώ η κυβέρνησή του μέσα στο 2010 τον αύξησε δύο φορές και τρεις φορές τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα. Επιπλέον, υπάρχουν σχεδιασμοί για νέα αύξησή του.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για ξεπερασμένο μοντέλο τουρισμού που πρέπει να αλλάξει, χωρίς όμως να προσδιορίζει τι ακριβώς εννοεί. Ομως, η πολιτική πρακτική του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι η κυβέρνηση εννοεί το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και του εισοδήματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό και την περαιτέρω συγκέντρωση του τουρισμού στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Θ. Γουλής
Ο Θ. Γουλής
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κάνει τη συγκέντρωσή του και τα στρογγυλά τραπέζια στο ξενοδοχείο του μεγαλοξενοδόχου και τουριστικού πράκτορα που προωθεί το μοντέλο "όλα κλειστά" (all inclusive).

Ο Γ. Παπανδρέου είχε το θράσος να μιλήσει για "ψηφιακή εκπαίδευση" όταν στην Κέρκυρα η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες φοιτητές από τα ξενοδοχεία και τις εστίες της φοιτητικής μέριμνας γιατί περικόπηκαν τα αντίστοιχα κονδύλια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για τους ίδιους λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας κόπηκαν τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών πολλών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για εκατοντάδες μαθητές.

Ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τη ραγδαία συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, το κόψιμο των αγροτικών επιδοτήσεων για όσους παίρνουν μέχρι 200 ευρώ, την απαξίωση και εγκατάλειψη του ελαιώνα σε όλα τα νησιά του Ιονίου που είναι αποτελέσματα της ΚΑΠ, την οποία υπερψήφισε και υλοποιεί με συνέπεια το κόμμα του.

Ανάπτυξη για ποιον;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλυψε το πραγματικό ερώτημα "ανάπτυξη για ποιον" με τον καθιερωμένο αντικομμουνισμό μιλώντας για "δεξιά και αριστερή συντήρηση που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα".


Είναι συντήρηση η δωρεάν - δημόσια Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που παλεύει το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" και είναι πρόοδος η εμπορευματοποίησή τους που προωθεί το ΠΑΣΟΚ;

Είναι συντήρηση η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους που παλεύει το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση", με κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, το ίδιο επίδομα ανεργίας, και είναι πρόοδος τα 590 ευρώ μεικτά που νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ;

Είναι συντήρηση η κατώτερη εγγυημένη τιμή στα αγροτικά προϊόντα όπως προτείνει το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" και είναι πρόοδος οι εξευτελιστικές τιμές του λαδιού, του κρασιού, του σταφυλιού που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ;

Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν αυτή την πολιτική αποδυναμώνοντας τους επίσημους και ανεπίσημους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενισχύοντας αποφασιστικά τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ