Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ - Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Exει τεθεί το θέμα της ανατροπής

Με φοιτητές και καθηγητές μίλησαν χτες στα ΤΕΦΑΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Απο τη συζήτηση στα ΤΕΦΑΑ, στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Απο τη συζήτηση στα ΤΕΦΑΑ, στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Οτι καθημερινά και αναπόφευκτα τίθεται το ζήτημα του χαρακτήρα της ανάπτυξης, επιβεβαίωσε η πλούσια συζήτηση που πυροδότησαν οι τοποθετήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, του υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού και του Θοδωρή Λιάππη, υπεύθυνου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δήμαρχου Ελληνικού στη χτεσινή συγκέντρωση στο ΤΕΦΑΑ με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Οι εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Μπουντόλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ, ο Νίκος Μπεργελές, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ και ο Νίκος Γεωργόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (σ.σ. αναλυτικά οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον αθλητισμό θα παρουσιαστούν στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη»).

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να έχει αντίτιμο

Και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, ως κριτήριο ψήφου βλέπουμε ολόπλευρα την ανθρώπινη προσωπικότητα, δεν την «τεμαχίζουμε», τόνισε ο Ν. Σοφιανός και ως εκ τούτου όλα τα ζητήματα, από την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την υποβάθμιση της ζωής και την καθημερινή ανηφόρα της λαϊκής οικογένειας, μέχρι το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, συζητιούνται και πρέπει να τα σκεφτούμε πηγαίνοντας προς την κάλπη. Αφού αναφέρθηκε στις κατακτήσεις του σοσιαλιστικού συστήματος στον τομέα του μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, υπογράμμισε πως ο αθλητισμός δεν μπορεί να έχει αντίτιμο.

Αναφερόμενος στο δήμο Αθηναίων, είπε: Δεν χρειάστηκε κανένα μνημόνιο για να κόψει τον 13ο και τον 14ο μισθό η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής από τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης. «Οι συνάδελφοί σας υπογράφουν με την πρόσληψη ότι δε δικαιούνται επιδόματα και δώρα!», σημείωσε. Τη στιγμή που έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι δυνατότητες του λαού της Αθήνας στα μόλις τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, ο δήμος παραχωρεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεγάλη έκταση στον Ελαιώνα. Επιπλέον, δεν υπάρχει σχεδιασμός, τα σωματεία ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν έχουν καμιά κρατική βοήθεια, καμιά σύνδεση μεταξύ τους, ούτε με τις υποδομές του δήμου, ούτε με τη σχολή των ΤΕΦΑΑ, όπως κανονικά θα έπρεπε.

Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι

Να σκεφτούν τι έχει συμβεί, όχι μόνο την τελευταία χρονιά, αλλά συνολικά με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους ο Θ. Παφίλης, θέτοντάς τους το ερώτημα: «Ποιο είναι το μέλλον που σας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός; Αβεβαιότητα. Σας πετάει στη ζούγκλα της αγοράς και όποιος επιβιώσει. Δεν είναι μοιραίο, όμως, αυτό». Οπως εξήγησε για την καπιταλιστική κρίση δεν φταίνε μόνο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα «λαμόγια», είναι κρίση που ξέσπασε σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Λεφτά, είπε, υπάρχουν, αλλά δίνονται στις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι για την κάλυψη των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Επιπλέον, επισήμανε, είναι ψέμα ότι με τις επενδύσεις που θα γίνουν θα ωφεληθεί ο λαός και κάλεσε τους φοιτητές να σκεφτούν ότι και στο παρελθόν έγιναν επενδύσεις, και το ΑΕΠ αυξήθηκε και τα κέρδη των επιχειρήσεων εκτινάχθηκαν, αλλά ο λαός ζούσε διαρκώς χειρότερα. Τα μέτρα που παίρνονται τώρα, τόνισε, δε θα είναι προσωρινά. Αφορούν δε κυρίως τους νέους, θέλουν να δημιουργήσουν ένα σεληνιακό τοπίο για να μπαίνουν οι νέοι στην παραγωγή χωρίς δικαιώματα και κατέληξε: «Στη νεολαία δεν ταιριάζει να σκύβει το κεφάλι!».

Στις ερωτήσεις των φοιτητών για τις προτάσεις του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσαν ανάμεσα σε άλλα: Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας προβάλλουν ως η μόνη διέξοδος. Από τη μια είναι η ανάπτυξη του εργασιακού μεσαίωνα, της καταστροφής των παραγωγικών δυνατοτήτων και των επενδύσεων που δεν έχει ανάγκη ο λαός και από την άλλη η ανάπτυξη που θα σχεδιάζεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας και τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί, για παράδειγμα, μόνο αν γίνουν καζίνο στο Ελληνικό θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όχι αν γίνουν ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις; Πού χρειάζονται οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές στην παραγωγή; Γιατί να δίνουμε σαν χώρα 7 δισ. ευρώ για εισαγωγή προϊόντων που μπορεί η Ελλάδα να παράξει; Επειδή ο καπιταλισμός αναπτύσσεται άναρχα και με γνώμονα το κέρδος. Εχει τεθεί αντικειμενικά το θέμα της ανατροπής, κατέληξαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων(2019-04-17 00:00:00.0)
Γόνιμη συζήτηση για τον Αθλητισμό(2014-05-16 00:00:00.0)
Λαϊκό δικαίωμα η δωρεάν άθληση(2010-10-17 00:00:00.0)
Να ξεφύγουν από τις αγοραίες λογικές(2010-01-20 00:00:00.0)
Ο κόσμος του αθλητισμού στα ψηφοδέλτια του αγώνα(1998-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ