Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Κλιμακούμενη αντιπαράθεση μπροστά στην κάλπη

Οσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση τόσο φουντώνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και εντείνεται η φημολογία περί σχεδιασμών που εξυφαίνονται για την επόμενη μέρα των εκλογών και αφορούν ακόμα και στη δημιουργία νέων πολιτικών σχημάτων. Ο Αλ. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δρόμος», παρομοιάζει τον «ΣΥΡΙΖΑ της Βαλτετσίου» σαν «μια γελοιογραφία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τις αιώνιες συνεδριάσεις, τις συνεχείς αναζητήσεις κοινών παρονομαστών χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία, τους βυζαντινισμούς, έχει τελειώσει».

Ο ίδιος προσπαθεί με αστειότητες να εμπλέξει το ΚΚΕ στις εσωκομματικές τους ίντριγκες, λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει «ο απεγνωσμένος αγώνας ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια για τη μεταξύ τους πρωτιά, όπως το ΚΚΕ και ο ΣYN». Αναπαράγοντας την ίδια στερεότυπη δημαγωγία, ισχυρίζεται ότι η Αττική μπορεί να είναι «νησίδα» ευημερίας, ένα «γαλατικό χωριό» όπως είπε, που δε θα εφαρμόσει τη λογική του μνημονίου.

Στο Συνασπισμό, νέα ένταση προκάλεσε ένα άρθρο του πανεπιστημιακού και στελέχους του ΣΥΝ Α. Μπαλτά εναντίον του Αλ. Αλαβάνου. Χτες ανταπάντησε ο γραμματέας της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Αθήνας του ΣΥΝ, γράφοντας στην «Αυγή» ότι «θλίβομαι μέχρι παραλύσεως, όταν βλέπω πρακτικές ευτελισμού, ηθικής και πολιτικής εξόντωσης του σ. Αλαβάνου, αν κάτι αποκαλύπτεται τελικά, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η έκπτωση αρχών και αξιών της δικής μας αριστεράς».

Στο επίκεντρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης βρίσκονται και οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Εκεί, οι περισσότερες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη και μέλη του ΣΥΝ στηρίζουν άλλο συνδυασμό απ' αυτόν που στηρίζει ο ΣΥΝ. Δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσα ότι «το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας προέρχεται από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και ορισμένων ανένταχτων, που δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μέλη του ΣΥΝ που με άρθρο τους στην «Αυγή» κατήγγειλαν την ηγεσία του κόμματος για τη στάση της και στη συγκεκριμένη περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ