Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Μπλόκο στα αντεργατικά μέτρα η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδείες του Νίκου Σοφιανού στις εργατογειτονιές της Αθήνας

Στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας περιόδευσε στο τριήμερο που πέρασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συζητώντας με ανθρώπους του μόχθου, φέρνοντας παντού το μήνυμα ότι η ψήφος είναι όπλο στα χέρια του λαού, ότι μαζί με τους αγώνες μπορεί να ανοίξει δρόμους ώστε να μπλοκαριστούν αντεργατικά μέτρα, να δοθούν ανάσες στη λαϊκή οικογένεια.

Σάββατο πρωί, συνοδευόμενος από την Αθηνά Τσάμη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικού Τομέα, περιόδευσε στη συνοικία του Βοτανικού. Κυριακή πρωί, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικού Τομέα Λεωνίδα Σακκά, περιόδευσε στη συνοικία Μαρκόνι και αργότερα σε καφενεία στην Ακαδημία Πλάτωνος. Δευτέρα πρωί, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Φάνη Λάφη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Μαρκομιχάλη, περιόδευσε στα τυπογραφεία των Εξαρχείων. Χτες βράδυ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Οικονόμου και την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Γιώτα Μαλλή, περιόδευσε στη πλατεία Θυμαρακίων και μίλησε σε σύσκεψη στο ουζερί «Ο Γιώργος».

Για τη γενικευμένη αγανάκτηση που επικρατεί στις εργατογειτονιές τόνισε ότι η αποχή δεν είναι λύση καθώς αφήνει το πεδίο ελεύθερο σε όσους έχουν ήδη εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα δίχως αντίδραση να φέρουν και τα επόμενα, αυτά που έχουν έτοιμα στο συρτάρι για την επομένη των εκλογών. Προειδοποίησε, επίσης, ότι όλοι οι εμφανιζόμενοι ως «ανεξάρτητοι», «αντάρτες» ή «αντιμνημονιακοί», είτε προωθούνται ως υποψηφιότητες, είτε προέρχονται κι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γενικά στήριξαν και στηρίχτηκαν στην κυβέρνηση που έφερε τα πιο άγρια μέτρα από την αντιπολίτευση ως σήμερα.

Κατέληξε ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να μπλοκαριστούν με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ. Μπορούν να αναδειχτούν αγωνιστές αιρετοί στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια που και από θέσεις διοίκησης θα παλέψουν, θα αποσπάσουν κατακτήσεις, θα καταφέρουν να εφαρμοστούν μέτρα - ανάσες για τη λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ