Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ, που εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος περιφερειάρχης Αττικής, δηλώνει ότι υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Είπε για τον εαυτό του: «Γεννήθηκα και διαπαιδαγωγήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ». Είναι ΠΑΣΟΚ λοιπόν και όχι ανεξάρτητος.

Είπε ακόμη: «Κατεβαίνω στις εκλογές απέναντι στο μνημόνιο». Μόνο απέναντι στο μνημόνιο και όχι απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, που δεν είναι μόνο το μνημόνιο, αλλά όλες οι αντεργατικές, αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που ξεκίνησαν πριν το μνημόνιο, ως πολιτική προαποφασισμένη στην ΕΕ, απ' όλες τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών. Ψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους του ΠΑΣΟΚ. Αρα, δεν μπορεί να αγωνιστεί για φιλολαϊκή πολιτική.

Είπε ακόμη: «Δηλώνω "παρών" στη μάνα μου και στον πατέρα μου», για το «παρών» που ψήφισε στο μνημόνιο. Δεν το καταψήφισε λοιπόν. Πατά σε δύο βάρκες, και ναι και όχι στο μνημόνιο! Μετά από αυτά παριστάνει τον ανεξάρτητο!

Είπε επίσης: «Δεν μπορούσα να τον δω, ρε παιδί μου, ντρεπόμουν να πάω να του πω "πρόεδρε δεν σε ψηφίζω"». Αν δεν μπορούσε να πει αυτό για ποια πολιτική ενάντια στο ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος; Αποκαλύπτει ότι είναι ανίκανος να αντιπολιτευτεί το χώρο που λέει ότι «γεννήθηκε και διαπαιδαγωγήθηκε» αλλά τώρα δηλώνει ότι δεν τον εκφράζει.

Μετά απ' όλα τα παραπάνω που λέει ο ίδιος ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο λαός ότι θα τον υπηρετήσει; Είναι αφερέγγυος.

Στο ψηφοδέλτιό του έχει ως αντιπεριφερειάρχη τον Κουρούση, πρώην γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος συνέβαλε στην αντιλαϊκή πολιτική, και στηρίζει την Ντ. Μπακογιάννη. Αρα, ο Γ. Δημαράς συγκροτεί συνδυασμό ΠΑΣΟΚ - Ντ. Μπακογιάννη. Δεν είναι περίεργο. Στρατηγικά συμφωνούν.

***

ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΝ στην Αττική: Είναι ΠΑΣΟΚ. Επιδίωξή του, η κοροϊδία των εργαζομένων μέχρι τις 7 Νοέμβρη. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου, σπέρνοντας αυταπάτες ότι υπάρχει και άλλο, «καλό ΠΑΣΟΚ», όπως λέει και ο ΣΥΝ. Αλλά τα μέτρα του μνημονίου είναι το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο Αλ. Μητρόπουλος στήριξε, ως μέλος του Εθνικού του Συμβουλίου, όπως και όλους τους αντιλαϊκούς του νόμους. Ο ίδιος έχει πει: «Είμαι υπερήφανος που βάλαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη και επικράτηση του ΠΑΣΟΚ... Κρίναμε με παρρησία τη σοσιαλφιλελεύθερη διολίσθησή του κατά τα ύστερα χρόνια της εκσυγχρονιστικής διακυβέρνησης», δηλαδή επί Σημίτη. Αλλά και με την τωρινή κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου που ο ίδιος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του.

Για την κυβέρνηση λέει υποκριτικά: «Δεν ξέρω τι φταίει με την κυβέρνηση»... Ξέρει αλλά μιλάει έτσι για να εξαπατήσει τους αγανακτισμένους και δυσαρεστημένους. Λέει επίσης ότι «θα τους πείσω...», κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι θα αλλάξει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Η διαφωνία του με το μνημόνιο είναι ότι το θεωρεί «άτακτη υποχώρηση έναντι του νεοφιλελευθερισμού», θέτοντας θέμα για μια «άλλη πιο δυναμική και εθνωφελή αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού». Με λίγα λόγια, κινείται στα πλαίσια του συστήματος, στα πλαίσια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σπέρνοντας αυταπάτες ότι θα το διορθώσει, ή ότι θα πείσει την πλουτοκρατία να μοιράσει μέρος των κερδών της σ' αυτούς που υποφέρουν. Οταν η πείρα έδειξε, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, ότι κέρδη υπήρχαν αλλά ο λαός στέναζε και συνεχίζει να στενάζει.

***

ΤΟ «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΤΟΥ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι ανεμοσκορπίσματα ανεμομαζώματα. Αποτελείται από «αντιεξουσιαστές μέχρι και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ».

Για το έλλειμμα, την κρίση, θεωρεί ότι με τα μέτρα των ΔΝΤ - ΕΕ η χώρα - και ειδικά η Αττική - τελεί «υπό κατοχή», λέγοντας ότι «οι του ΔΝΤ δε θα πατήσουν το πόδι τους εκεί... ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία». Θέση που αποκρύπτει ότι στην εξουσία βρίσκονται τα μονοπώλια και ότι είναι συνειδητές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της αστικής τάξης της Ελλάδας. Επομένως, οι θέσεις του εγκλωβίζουν το λαό στη διαχείριση της σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ