Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Επιταχύνεται η υλοποίηση της «στρατηγικής συνεργασίας»

Στο επίκεντρο η ενέργεια, η αμυντική βιομηχανία και η στρατιωτική συνεργασία

Με αξιοσημείωτη ταχύτητα προχωρά η υλοποίηση της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, μετά τις επισκέψεις των δύο πρωθυπουργών σε Τελ Αβίβ και Αθήνα αντίστοιχα. Η ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική - κατά κύριο λόγο - στρατηγική συνεργασία έχει ενδυθεί και τον οικονομικό μανδύα και για το λόγο αυτό οι δύο κυβερνήσεις δημιούργησαν επιτροπές, οι οποίες θα αναλάβουν την προώθηση συμφωνιών επιχειρηματικής φύσης, με επίκεντρο την ενέργεια, την αμυντική βιομηχανία και τον τουρισμό.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλης, πραγματοποίησαν την Κυριακή και χτες επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντ. Αγιαλόν, με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Εργασίας, Μπεν Ελιέζερ, και με στελέχη του υπουργείου Αμυνας.

Αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις «στρατηγικές και σημαντικές» και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον να προωθήσουν μια διμερή ατζέντα θεμάτων σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Με τις επαφές του προηγούμενου διημέρου δρομολογείται η επισημοποίηση της έναρξης μιας πιο στενής συνεργασίας σε τακτά διαστήματα με συγκεκριμένα ζητούμενα και στόχους, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνηθέντων προ διμήνου μεταξύ των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και κλιμάκωση των κοινών ελληνοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά και σύσφιξη της «συνεργασίας» στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας. Στο περιθώριο της επίσκεψής της στο Ισραήλ η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τυράκι(2020-01-18 00:00:00.0)
Λυκοσυμμαχίες στο φόντο επικίνδυνων ανταγωνισμών(2011-09-11 00:00:00.0)
Αλισβερίσι για την αμυντική βιομηχανία(2011-08-23 00:00:00.0)
Νέες συμφωνίες για στρατιωτικό υλικό(2011-08-11 00:00:00.0)
Αγωγοί και εξοπλισμοί στην ελληνοϊσραηλινή ατζέντα(2011-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ