Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Γαϊτανάκι εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα ανήγαγαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μια δήλωση του προέδρου του Γιούρογκρουπ, για να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και τις ευθύνες της πολιτικής τους

Κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ είναι συνένοχοι όλα αυτά τα χρόνια για τα βάσανα που περνάει ο λαός. Η σύγκρουση με την πολιτική τους και η ανατροπή της είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία
Κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ είναι συνένοχοι όλα αυτά τα χρόνια για τα βάσανα που περνάει ο λαός. Η σύγκρουση με την πολιτική τους και η ανατροπή της είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία
Ενα νέο επεισόδιο στο δικομματικό θέατρο εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού στήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη βδομάδα από την Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τα αστικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανταπόκριση, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ είπε στους δημοσιογράφους ότι σε συνομιλία με κάποιον Ελληνα πρωθυπουργό, ο τελευταίος είπε ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα».

Στις ίδιες δηλώσεις, ο επικεφαλής της ευρωζώνης είπε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για την «ελληνική κρίση» και ότι ο ίδιος ήξερε πως «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δε θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα». Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ελληνική κρίση, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες».

Νωρίτερα και σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Eurostat για αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος για το έτος 2009 στο 15,1% του ΑΕΠ έναντι του 13,8%, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έκανε λόγο για «ατυχή» εξέλιξη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά τις τελικές εκτιμήσεις των στοιχείων της Eurostat.

Από την Παρασκευή μέχρι και χτες, βρισκόταν σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος πρωθυπουργός είπε την παραπάνω φράση στον Γιούνκερ. Ο χορός ξεκίνησε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φωτογράφισε τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. «Δεν νομίζω, είπε, ότι ο κ. Γιούνκερ αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω, μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται», είπε χαρακτηριστικά.

Εκαναν τη δουλειά τους και τα μάζεψαν

Ακολούθησε «ανασκευή» από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Eurogroup στρογγύλεψε τα όσα είπε, παραπέμποντας σε δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».

Ακολούθησε χτες δήλωση του Γ. Πεταλωτή, με την οποία έσπευσε να επισημάνει ότι «υπάρχει επεξηγηματική δήλωση ότι δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε σε δημόσια συζήτηση» και ότι «ουδέποτε ο Ελληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα».

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τον ανούσιο ψευτοκαυγά, ο Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στη ΝΔ την κατηγόρησε ως «εμπρηστή του πολιτικού κλίματος». Οταν ρωτήθηκε, γιατί ο Γ. Παπακωνσταντίνου «φωτογράφισε» τον Κ. Καραμανλή, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αμερική ο υπουργός Οικονομικών «εξέφρασε μια εκτίμηση, απαντώντας σε μια ερώτηση που είχε λάθος βάση», καθώς στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι «η αναφορά του κ. Γιούνκερ ήταν διαφορετική». Από την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα» σχετικά με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σπουδή να εκπληρώσει τα αντιλαϊκά «ορόσημα» του μνημονίου(2016-09-23 00:00:00.0)
Κρύβουν τα χειρότερα με προπαγάνδα για «ανάπτυξη»(2012-05-10 00:00:00.0)
Φαύλος κύκλος οι αντιλαϊκοί εκβιασμοί και τα μέτρα(2012-01-28 00:00:00.0)
Ο ένας κοβει ο άλλος ράβει στον εβιασμό του λαού(2011-11-03 00:00:00.0)
Πρόταξε τον κίνδυνο της δημοσιονομικής επιτήρησης(2008-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ