Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν φίλοι των εργαζομένων»

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στη βιομηχανική ζώνη Αλιβερίου

Ο Γ. Μαρίνος

902

Ο Γ. Μαρίνος
«Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη είναι ανάγκη να εκφραστεί αποφασιστικά, αταλάντευτα, με την ψήφο, αυτό που συζητάμε με τους εργάτες και τις εργάτριες στους χώρους δουλειάς. Να εκφραστεί η οργή για την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τους νομάρχες και δημάρχους που στηρίζουν, για τα κάθε λογής δεκανίκια της αντιλαϊκής πολιτικής που υπερασπίζουν τόσα χρόνια τη στρατηγική του κεφαλαίου, την πολιτική της ΕΕ, συμμετέχοντας στην επίθεση που καταργεί, που ισοπεδώνει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα».

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια περιοδείας στη βιομηχανική ζώνη Αλιβερίου και στα εργοστάσια «ΒΙΟΜΕΤ», «ΒΙΟΜΕΚ», «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΥ» και «ΑΓΕΤ». Στην περιοδεία, συμμετείχε και ο Κώστας Μιχαήλ υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου.

Ο Γιώργος Μαρίνος επεσήμανε ότι τα κόμματα και οι συνδυασμοί που ευθύνονται για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τις άθλιες ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, τα χαμηλά μεροκάματα, τη μείωση μισθών και συντάξεων, δεν ήταν ποτέ και δεν μπορούν να γίνουν ποτέ φίλοι των εργαζομένων. «Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι συνδυασμοί που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική είναι αντίπαλοι της εργατικής τάξης», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη, με μαζική υπερψήφιση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα δίνουν σκληρές μάχες στους χώρους δουλειάς, αναμετρούνται με την εργοδοτική τρομοκρατία, παλεύουν για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία».

Αυτή η επιλογή, όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μαρίνος, «θα δώσει δύναμη και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των εργατικών αγώνων μέχρι την ανατροπή, την κατάργηση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κάθε άλλη επιλογή θα φουσκώσει τα πανιά της αντεργατικής επίθεσης και της πολιτικής που θέλει τον εργάτη φτηνό, χωρίς δικαιώματα για να πλουτίζει η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ