Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο «Καλλικράτης» θα κάνει τα σχολεία ... γιουσουρούμ

Οι σαρωτικές αναδιαρθρώσεις που φέρνει η κυβέρνηση στην Ανώτατη Εκπαίδευση συνδέονται με το σχέδιο του «νέου σχολείου» που έχει εν μέρει νομοθετηθεί και επιχειρείται να γίνει πράξη, ενώ όλα μαζί αυτά συνδέονται άμεσα και δραματικά με τη διοικητική αναδιάρθρωση του «Καλλικράτη». Το μόνο σίγουρο είναι ότι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτές τις σαρωτικές αναδιαρθρώσεις. Να πώς περιέγραψε παραστατικά ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, το χάλι στο οποίο θα περιέλθουν τα σχολεία με τον «Καλλικράτη», γιατί τώρα λέει είναι «απομονωμένα» και «στείρα»:

«Εδώ, θα βοηθήσει ιδιαίτερα ο "Καλλικράτης". Από τον τοπικό λογοτέχνη, τον γιατρό για ενημέρωση και πρόληψη για τη δημόσια υγεία, μέχρι και τον τραπεζικό υπάλληλο για τα θέματα διαχείρισης του οικογενειακού προϋπολογισμού, την Greenpeace ή τους Γιατρούς του Κόσμου ...να ανοίξουν τα σχολεία»!

Τι θα γίνει δηλαδή το σχολείο με τον «Καλλικράτη»; Η εμποροπανήγυρη του χωριού θα είναι; Αυτό το γιουσουρούμ εννοούν όταν λένε ότι τάχα θα απαλλάξουν το σχολείο από τις πολλές κι ασύνδετες πληροφορίες;

Αυτά για το λαό πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου, κριτήριο για να μαυρίσουν τα κόμματα (και τους υποψηφίους τους) που στηρίζουν τον «Καλλικράτη» και τη διάλυση της εκπαίδευσης που θα επέλθει μέσω αυτού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ