Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ:«Στεκόμαστε δίπλα στους οδηγούς για τα δίκαια αιτήματά τους, ωστόσο, πρέπει πλέον όλοι όσοι βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους να μη στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Την κρίσιμη αυτή ώρα, που η χώρα μας υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες του μνημονίου, πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε ομοψυχία και συναίνεση, να ανοίξουμε έναν ειλικρινή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις και να μη διαταραχθεί η ισορροπία του κοινωνικού ιστού». Αυτά δήλωσε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΝΔ και σημερινός νομάρχης Θεσσαλονίκης, επισκεπτόμενος το «μπλόκο» της πόλης. Τι είπε ο υποψήφιος της ΝΔ; Να διεκδικείτε αφού έχετε προβλήματα, αλλά χωρίς να προκαλείτε προβλήματα στην «κοινωνία», στους επιχειρηματίες εννοεί ο κύριος υποψήφιος. Και πώς θα πιέσουν για λύσεις οι εργαζόμενοι, οι μικροπαραγωγοί όταν τους στήνει στον τοίχο η αντιλαϊκή πολιτική που ο ίδιος και το κόμμα του αντάμα με την κυβέρνηση υλοποιούν; Τι σόι συμπαράσταση είναι αυτή που μονίμως προβάλλεται από τους αστούς πολιτικούς και τα αστικά ΜΜΕ, όπως «δίκιο έχετε αλλά να κάνετε διάλογο, μην κάνετε μπλόκα (αγρότες), μην περιφρουρείτε την απεργία (εργοστάσια, βαπόρια κλπ.)»; Ολη αυτή η ταχτική λέει: Καμιά κινητοποίηση. κανένας αγώνας. Οταν καλεί τα λαϊκά στρώματα σε «ομοψυχία και συναίνεση», τους καλεί σε υποταγή. Οταν καλεί σε «διάλογο», στην ουσία ζητά παράδοση άνευ όρων στις απαιτήσεις του μνημονίου.

Τα παραπάνω δεν έχουν ως αποδέκτες μόνο τους οδηγούς των φορτηγών, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών της πόλης, της φτωχής αγροτιάς της περιοχής. Αλλά, ο Π. Ψωμιάδης, τη δουλειά του κάνει. Προσπαθεί, για μια ακόμη φορά, να το παίξει παιδί του λαού ενάντια στο λαό. Ομως, τώρα, υπάρχει εμπειρία. Τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τόσο σε αυτόν τον δήθεν «φίλο», όσο και στους υπόλοιπους υποψηφίους, που άσχετα τι μανδύα φορούν προεκλογικά, μετεκλογικά όλοι δείχνουν το αληθινό, αντεργατικό και αντιλαϊκό πρόσωπο, της πολιτικής που υπηρετούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι η μόνη απάντηση, το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους τα λαϊκά στρώματα. Και πρέπει να το αξιοποιήσουν...

***

«Ο Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ είναι μια υποψηφιότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη πάλεψε με τη διαφθορά, πολέμησε τη γραφειοκρατία, στηλίτευσε τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων. Είναι μια επιλογή νίκης των πολιτών της Αθήνας». «Φωτοστέφανο» φιλοτέχνησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης, προκειμένου να ζητήσει την υπερψήφιση του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων. Αλλά ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς και όλες οι ανεξάρτητες αρχές δημιουργήθηκαν για να αποτελέσουν ένα βολικό άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Γιατί μπορεί να ανάδειχναν κάποια προβλήματα, για ορισμένα κακώς κείμενα ως απότοκα της πολιτικής διαχείρισης και του κράτους, αλλά ως εδώ. Αυτή τους η ανάδειξη από το Συνήγορο είναι το φύλλο συκής της εφαρμογής της. Τι σημαίνει καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς; Δηλαδή, τι έκανε, σταμάτησε τη συναλλαγή μονοπωλίων και επιχειρηματιών με το κράτος και την κυβέρνηση; Και ακόμη αν πράγματι είναι ενάντια στη διαφθορά τι ωφελήθηκαν οι εργάτες, οι μικρομαγαζάτορες; Ποια στάση κράτησε και κρατά για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για τη μερική απασχόληση και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την ανεργία, για τους παιδικούς σταθμούς που στην Αθήνα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων για το οποίο δε δίνονται χρήματα και σπρώχνουν τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη; Κουβέντα δεν είπε ούτε ως Συνήγορος, ούτε τώρα ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των αστών. Μήπως είναι ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα και στο κέρδος; Οχι, αφού τα στηρίζει. Το μόνο που ξέρει ο κύριος Καμίνης να λέει είναι ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, που είναι ενάντια στο λαό, να ενεργοποιούνται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία), δηλαδή πάλι ενάντια στο λαό, όπως είπε προχτές στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Αυτός είναι ο Γ. Καμίνης. Του αρέσει «το κράτος του νόμου», δηλαδή η καταστολή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ