Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεκδικεί μερίδιο στον εμπαιγμό του λαού

Εμφανίζεται ότι αμφισβητεί δήθεν το μνημόνιο και την ίδια ώρα κάνει ό,τι μπορεί για να εφαρμοστούν και να εμπλουτιστούν τα όσα αυτό προβλέπει

Η ΝΔ στηρίζει τη στρατηγική του μνημονίου γιατί αυτή απαντάει στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κόμμα του κεφαλαίου είναι και σαν τέτοιο πρέπει να την πολεμήσει ο λαός
Η ΝΔ στηρίζει τη στρατηγική του μνημονίου γιατί αυτή απαντάει στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κόμμα του κεφαλαίου είναι και σαν τέτοιο πρέπει να την πολεμήσει ο λαός
Συναίνεση σε όλα τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των στελεχών της που δηλώνουν δημόσια ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι «αντιμνημονιακές» κορόνες εξυπηρετούν αποκλειστικά ψηφοθηρικούς λόγους.

Η «πρόταση εξόδου» από το μνημόνιο, που έχει κάνει σημαία ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο Αντ. Σαμαράς, προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή του, ενώ τα «αναπτυξιακά» μέτρα που προτείνει, εμπλουτίζουν το «μείγμα» της πολιτικής του μνημονίου με νέες φιλομονοπωλιακές ανατροπές.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εμφανιζόμενη ως αντίθετη τάχα στο μνημόνιο, αφήνοντας όμως στο απυρόβλητο τη στρατηγική που το επέβαλε σαν αναγκαίο για την πλουτοκρατία. Ενδεικτική είναι η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Π. Παναγιωτόπουλου, στην οποία επισημαίνεται ότι «όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών σε βάρος της κυβέρνησης και της πολιτικής του μνημονίου», υποστηρίζοντας ότι ταυτόχρονα αναδεικνύεται «η δυναμική του μηνύματος που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη ΔΕΘ». Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υπερθεματίσει στα όσα είχε πει μια βδομάδα πριν από το ίδιο βήμα ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, μετά τον Δ. Αβραμόπουλο, ο βουλευτής Γερ. Γιακουμάτος δήλωσε χτες ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο από τη σκοπιά των συμφερόντων που και το κόμμα του υπηρετεί. «Εχω μια σταθερή θέση. Είπα ότι το μνημόνιο, όπως φτάσαμε δυστυχώς, καλό ήταν να το αποφύγουμε, να είχαμε λάβει μέτρα, όμως εκεί που φτάσαμε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αυτά που λέει και ο Αβραμόπουλος», είπε χαρακτηριστικά (ραδιόφωνο ΝΕΤ).

Κι άλλα στελέχη του κόμματος κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη δέσμευση για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου. «Το μήνυμα προς την Ευρώπη και τους δανειστές μας είναι ότι, ναι, θα σεβαστούμε τις υπογραφές της πολιτείας και είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ σοβαρό», τόνισε (Real fm) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος.

Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι η «πρόταση εξόδου» της ΝΔ, δηλαδή η γνωστή δέσμη των φιλομονοπωλιακών μέτρων, είναι συμπληρωματική προς το μνημόνιο. «Το μνημόνιο δεν μας απαγορεύει να κάνουμε ανάπτυξη. Δεν μας απαγορεύει να κινητροδοτήσουμε το ΕΣΠΑ, δεν μας απαγορεύει να εκμεταλλευθούμε την ακίνητη περιουσία και τις άυλες αξίες αυτού του τόπου. Δεν υπάρχει αυτό στο μνημόνιο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε χτες («Ράδιο 9») ότι «ουδείς είπε να μην πάμε στο μηχανισμό στήριξης. Η ΝΔ ήταν πολιτική δύναμη που βγήκε και στο εξωτερικό για να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ