Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φοβούνται την αλήθεια γι' αυτό τη διαστρεβλώνουν

Ανακοίνωση με αφορμή την αντικομμουνιστική έκθεση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την αντικομμουνιστική έκθεση, το γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό της πόλης μας άλλη μια αντικομμουνιστική έκθεση που διοργανώνεται από το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης.

Το να παρουσιάζει κανείς τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ως δικτατορία είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας. Η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ανατολική Γερμανία σήμανε ραγδαία επιδείνωση στη ζωή, τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις του λαού της ΓΛΔ. Αυτό αναγνωρίζεται σήμερα μέσα από την καταγραφή της κοινής γνώμης στο ανατολικό τμήμα της καπιταλιστικής πλέον Γερμανίας, που θεωρεί ανώτερη την ποιότητα ζωής των εργαζομένων στα χρόνια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Η ανατροπή του σοσιαλισμού δε μηδενίζει τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι απολάμβαναν ισότιμα, με βάση τις ανάγκες τους, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, όπως η Υγεία και Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η αναψυχή, η προστασία παιδιών και υπερηλίκων και άλλες.

Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την πλήρη αξιοποίηση και κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, ο ουσιαστικός εργατικός και κοινωνικός έλεγχος είχαν ως στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των υλικών και πολιτιστικών αναγκών της κοινωνίας.

Η λάσπη, το ψέμα, η συκοφάντηση της ΓΛΔ συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, 21 χρόνια μετά την ανατροπή και διάλυσή της και αυτό αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη για το ότι ο σοσιαλισμός και σήμερα είναι αναγκαίος και επίκαιρος, είναι η μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ