Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Επίθεση με εργαλείο την «αξιολόγηση»

Η εργοδοσία βαθμολογεί την «αφοσίωση» των εργαζομένων

«Φύλλο αξιολόγησης» μοιράζει στους εργαζόμενους της επιχείρησης η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» καλώντας τους να το συμπληρώσουν και στη συνέχεια να το δώσουν στο διευθυντή τους.

Ο διευθυντής με τη σειρά του θα συμπληρώσει με τις παρατηρήσεις του το «φύλλο αξιολόγησης» και θα αποφασίσει για το εργασιακό μέλλον ή μη του κάθε εργαζόμενου. Τα «στοιχεία αξιολόγησης» των εργαζομένων είναι συνολικά δεκαέξι μεταξύ των οποίων «η συμπεριφορά στους προϊσταμένους», ο «ρυθμός εργασίας», η «ποιότητα εργασίας», η «αφοσίωση», η «πειθαρχία», η «φιλοδοξία ανόδου», «η προνοητικότητα», η «εγκράτεια» κλπ.

Τα «φύλλα αξιολόγησης» έφτασαν στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας από τους ίδιους τους εργαζόμενους που κατήγγειλαν τις μεθόδους της επιχείρησης. Χτες, στελέχη του Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ της επιχείρησης όπου και συναντήθηκαν με τον διευθυντή του καταστήματος. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να αποσυρθούν άμεσα τα «φύλλα αξιολόγησης» σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει δυναμική κλιμάκωση των παρεμβάσεων του συλλόγου. Ο διευθυντής δήλωσε ότι θα μεταφέρει στους ανωτέρους του το αίτημα των συνδικαλιστών.

Οι διαφόρων ειδών «αξιολογήσεις» των εργαζομένων όχι μόνο προσβάλλουν κατάφωρα την προσωπικότητα κάθε εργαζόμενου, αλλά κυρίως αξιοποιούνται για να ενταθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων, να γιγαντωθεί η ανασφάλεια και ο φόβος, σε μια περίοδο που αναδεικνύεται όλο και πιο καθαρά η ανάγκη ταξικής συσπείρωσης και οργάνωσης για την απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ